1 de 10
MÚSICA

Las Migas, al 6è Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant

L'esdeveniment tindrà lloc del 5 al 9 de juliol, amb noms al cartell com els de Anabel Montesinos

Las Migas, un dels reclams del 6è Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant | ND
per Redacció, Reus | 28 de març de 2023 a les 13:04 |
El cartell del Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant d’enguany estarà integrat exclusivament per artistes femenines. La sisena edició, prevista del 5 al 9 de juliol estarà dedicada a les dones intèrprets i se celebrarà novament al Centre Cultural Infant Pere. En aquest escenari actuaran músiques de prestigi, com el grup Las Migas, guardonat recentment amb un Latin Grammy al Millor Àlbum Flamenc pel seu últim treball, LIBRES (2022) i amb un Premi de la Música Independent (MIN) al millor àlbum flamenc 2020.

Aquest quartet que porta més de 18 anys conquistant escenaris nacionals i internacionals oferirà el concert inaugural del festival, el dimecres 5 de juliol, a les 8 del vespre. Una altra figura destacada d’aquest esdeveniment, organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant sota la direcció artística d’Anders Clemens i la coordinació general de María Patricia Mercado, serà novament, com en totes les edicions anteriors, Anabel Montesinos.


Aquesta guitarrista clàssica originària de l’Hospitalet de l’Infant que ha guanyat més de 10 premis internacionals i ha tocat a moltes de les més importants sales de concert arreu del món (a la Carnegie Hall de Nova York, entre d’altres) i amb orquestres de renom (com la Filharmònica de Berlín) actuarà el dijous 6 de juliol, a les 8 del vespre, amb el Cor de Cambra Femení Scherzo, un conjunt vocal de Vila-seca creat l’any 1989 amb una trajectòria musical reconeguda.

El festival també comptarà amb la participació de la guitarrista Margarita Escarpa. Entre els seus grans èxits, cal remarcar el primer premi aconseguit en el 20è Solo Guitarra Competition, organitzat per la Guitar Foundation of America, un concurs considerat com un dels més prestigiosos de tot el món; o el Premi Guitarrista José Tomás 2021 Vila de Petrer, un guardó que s’atorga a noms de referència en el món de la guitarra.


Margarita Escarpa, que ha actuat en les millors sales d’Europa, Àsia i Amèrica i que és catedràtica a la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena, serà l’encarregada del concert de cloenda, el diumenge 9 de juliol, a les 8 del vespre. Completaran el cartell d’aquesta 6a edició, Naisa Duo i Les artistes de la terra: Naisa Duo, és la proposta musical eclèctica de Neus Plana (flauta i percussió corporal) i Maria Camahort (guitarra i arranjaments), en la qual la percussió corporal, la improvisació, la interpretació i la composició convergiran en una mateixa escena, el divendres 7 de juliol, a les 8 del vespre.

Les protagonistes del concert de Les artistes de la terra, del dissabte 8 de juliol, a partir de les 8 del vespre, seran la jove intèrpret Bruna Escolà; Guitarres d’anada i tornada, un projecte nascut de l’intercanvi musical entre alguns instruments de corda polsada de la història encapçalat per Ekaterina Zaytseva i la també prolífica guitarrista Belisana Ruiz; i el Nus Duo, el projecte cambrístic en el qual conflueixen les inquietuds artístiques de la flautista Alba Vinti i la guitarrista Inés del Riu.


Tal com han destacat l’alcalde, Alfons Garcia; la regidora de Cultura, Nuria Ortiz; i el director del Conservatori de Música de Vila-seca, Josep Solórzano, en la roda de premsa del 6è Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant, l'ajuntament ha arribat a un acord amb el Conservatori Municipal de Música de Vila-seca que farà possible que els guanyadors o guanyadores de les dues categories del Concurs de Joves Intèrprets d’aquest centre d’ensenyament musical puguin actuar el 7 de juliol al festival.

Per conèixer més detalls, podeu consultar la pàgina web del festival

 

Participació