1 de 10

Rubén Viñuales (PSC) proposa crear un barri tecnològic en la seva conferència de ciutat

L'actual diputat ha presentat el seu projecte a l'Aula Magna del Campus Catalunya de la URV davant de centenars de persones i diverses personalitats

Montse Adan i Rubén Viñuales han presidit l'acte, en un format d'entrevista. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 27 de març de 2023 a les 20:18 |
Sala plena de gom a gom per escoltar les propostes de Rubén Viñuales com a alcaldable del PSC a Tarragona. No tan sols els membres de la llista renovada -que segons ha destacat el candidat té entre els seus 11 primers una mitjana de 41 anys-, sinó que també hi han assistit personalitats del món de l'empresa i de la societat tarragonina. A menys de dos mesos dels comicis, els socialistes s'han reunit en una conferència de ciutat que ha destacat per voler "deixar enrere la Tarragona decadent" actual i, tal com resa el lema de campanya, donar "il·lusió" als veïns. Entre les propostes, algunes contradiuen la tasca del govern socialista entre el 2007 i el 2019, mentre que d'altres són recuperades de projectes pendents anunciats en aquell mandat.

L'excap de llista de Ciutadans ha demanat "posar les persones al centre", tant en la millora de l'espai públic, com en serveis socials, neteja, treball digne, i diverses qüestions que assegura que formen part de les inquietuds de la ciutadania consultada. En total, 181 pàgines de programa electoral que es donarà a conèixer aviat i que ha titllat de "compromís", segons ha afirmat un programa que durà a terme en cas de governar.


En aquest sentit, ha reivindicat una ciutat que "creixi" a través del nou planejament urbanistic per tal d'evitar l'"especulació" i la fuita d'habitants cap a poblacions veïnes. Amb l'exalcalde Josep Fèlix Ballesteros a primera línia, Rubén Viñuales ha destacat que prové "del barri més pobre de Catalunya", referint-se a Campclar, una zona plena de pisos propietat de la Generalitat "en condicions insalubres". Tot i que ha iniciat l'acte rebutjant parlar del govern municipal actual, els retrets cap a l'alcalde Pau Ricomà han estat reiterats, entre ells la política urbanística. Un passeig Tarradellas reformat entre Bonavista i Campclar, o bé obrir Tarragona al mar amb la rambla del carrer del Mar -proposta de l'anterior regidor Josep Maria Milà-, són algunes de les iniciatives plantejades aquest vespre a l'aula magna del Campus Catalunya.

L'actual diputat del PSC al Parlament ha demanat fer un nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i apostar per l'autobús urbà gratuït, així com autobusos llançadora connectats amb aparcaments dissuasoris, i un bus comercial que connecti els diferents nexes del comerç, entre els quals ha esmentat l'Illa Corsini, una assignatura pendent des del mandat anterior. A banda, ha tret en el seu discurs la polèmica del contracte de neteja: "No s'ha presentat ni una sola empresa d'Europa", ha comentat, alhora que ha repassat altres contractes que han quedat deserts. "Ens tocarà a nosaltres fer el nou contracte", ha dit Viñuales, que ha rebutjat "culpar els treballadors" quan no es compleix el servei. En matèria d'espai públic, ha promès un "pla de xoc" de voreres, amb el canvi de rajoles.
Pel que fa a la seguretat, una àrea que ha demanat tenir més en compte, ha promès policia de proximitat, comissaria a l'estiu a la Móra-Tamarit i una de fixa als barris de Ponent, a més a més d'aplicar diferents tecnologies. Precisament sobre la tecnologia, ha proposat un "barri tecnològic" aprofitant que "Barcelona està col·lapsant". El candidat ha explicat que s'ubicaria al polígon Francolí, substituint les indústries actuals. Per a això seria necessari que l'empresa CLH marxés i segons Viñuales això seria possible "amb una gran compensació". Aquest barri captaria "talent" que ara per ara "ens marxa".


Alhora, ha reclamat més "turisme esportiu" que estaria dirigit per l'ara número 3 de la llista, Berni Álvarez, també entrenador del Club Bàsquet Tarragona (CBT). En temàtica turística, el candidat ha plantejat diferents impulsos al patrimoni romà i ha destacat la Font dels Lleons i les Termes de Sant Miquel. "El barri del Port està molt degradat i això ha d'afavorir la seva revitalització", ha dit. A més, ha afegit que potenciaria el patrimoni modernista, amb la primera obra d'Antoni Gaudí. Per tot plegat, ha promès col·laboració entre administracions.

Finalment, ha apuntat que el govern socialista crearia una "empresa municipal energètica" que fos alhora distribuïdora i que potenciés l'energia renovable; no renunciar a tenir una agenda cultural internacional; celebrar un Pride LGBTI a la ciutat; rehabilitar els centres escolars i obrir els patis de les escoles per fer esport; i agilitzar l'administració i treballar com a àrea metropolitana del Camp de Tarragona.


L'acte ha acabat entre aplaudiments amb un vídeo en què el candidat explica en una veu en off quina serà la seva idea central de campanya: "Creiem en Tarragona".
 

Rubén Viñuales, uns instants abans d'iniciar l'acte, a l'aula manga de la URV. Foto: Josep M. Llauradó


 

Participació