1 de 10
PREMIS I DISTINCIONS

El Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat amplia el termini d’edat fins als 35 anys

La Fundació Privada Reddis i el Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona s’incorporen a l’organització del Premi convocat per Reusdigital.cat i LANOVA Ràdio de Reus

Representants de Reusdigital.cat, LANOVA Ràdio, el Col·legi de Periodistes i la Fundació Privada Reddis | Cedida
per Redacció, Tarragona | 24 de març de 2023 a les 13:03 |
El Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, adreçat a joves periodistes del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, ha ampliat el marge d’edat dels participants fins als 35 anys. El premi està organitzat pels mitjans de comunicació Reusdigital.cat i LANOVA Ràdio de Reus, la Fundació Privada Reddis i el Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona. 

Reconèixer la trajectòria de periodistes fins a 35 anys


El Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, que es convoca en memòria del periodista Joan Marc Salvat (1988-2015), vol reconèixer la trajectòria de joves periodistes compromesos amb la professió, l’honestedat, el compliment del codi deontològic, la capacitat d’iniciativa i l’emprenedoria en el món de la comunicació. Els joves que vulguin participar-hi han de tenir fins a 35 anys i residir al Camp de Tarragona o a les Terres de l’Ebre.

Es poden presentar tant treballs inèdits com publicats en algun mitjà de comunicació, sempre i quan s’hagin realitzat entre l’1 de desembre de 2021 i el 15 de març de 2023, i la seva temàtica estigui relacionada amb la demarcació tarragonina. Si és el cas, caldrà especificar on i quan s’ha publicat el treball, i l’enllaç corresponent si es troba penjat a la xarxa.


S’acceptaran obres ja siguin de l’àmbit de la premsa escrita o digital, de la ràdio, de la televisió i del fotoperiodisme, encara que també hi ha l’opció de presentar una trajectòria professional, de la qual es valoraran els mèrits aconseguits. Les persones interessades a prendre part en el Premi han de presentar els seus treballs, abans del 15 de setembre de 2023, a la redacció de LANOVA Ràdio de Reus i Reusdigital.cat  o al correu electrònic info@reusdigital.cat.

El lliurament de premis serà al novembre


Posteriorment, el jurat, en analitzar els treballs presentats, tindrà en compte l’especificació periodística, la capacitat divulgadora o innovadora, el contingut científic, històric, i el nivell de qualitat de cada obra o conjunt d’obres a valorar de cada autor. El jurat concedirà el primer premi dotat amb 900 euros; i el segon, valorat en 700. A banda, el guanyador del Premi a la trajectòria rebrà 900 euros i es reconeixerà amb el Premi Òmnium Cultural Baix Camp, a un alumne que cursi estudis relacionats amb el Periodisme i la Comunicació, i que consisteix en 350 euros per a destinar en material informàtic.

El veredicte es farà públic en el marc de l’acte de lliurament dels premis que tindrà lloc el mes de novembre de 2023, al Castell de Paborde de la Selva del Camp. També hi col·labora la Universitat Rovira i Virgili i hi dona suport l’Ajuntament de Reus, l’Ajuntament de la Selva del Camp i Òmnium Cultural Baix Camp.


Es convoca també el Premi de Periodisme Xavier Joanpere Olivé,


Paral·lelament, i en el marc d’aquests guardons, es convoca el tercer Premi de Periodisme Xavier Joanpere Olivé, valorat en 900 euros, adreçat a aquells treballs periodístics de temàtica social, o que s’englobin dins els camps de la cooperació, la llibertat dels pobles i el respecte cap a la terra i el medi ambient. Els participants podran adreçar els seus treballs a aquesta categoria específica, o bé el jurat es reserva el dret d’incloure en aquest apartat aquelles obres que tractin els temes esmentats.

 

 

Participació