1 de 10
AJUNTAMENT DE TARRAGONA

L'EMT, amortitzar el deute i obres a l'escola del Miracle, les principals despeses que farà Tarragona amb el seu romanent

El consistori ha informat aquest dijous de l'expedient imposat a l'empresa del servei de neteja

L'escola del miracle, a Tarragona, després dels aiguats. | Cedida
per Redacció, Tarragona | 23 de març de 2023 a les 15:42 |
Aquest divendres l'Ajuntament de Tarragona celebrarà un plenari extraordinari per aprovar un modificatiu de crèdit de 8.537.004,38 euros que es destinaran a l'Empresa Municipal de Transports per assumir el cost dels abonaments d'autobús i 3,4 milions que serviran per liquidar el crèdit ICO del Ministeri d'Hisenda ingressat l'any 2011 per fer front a la crisi econòmica de 2008, així com a complementar el pressupost per enguany. Finalment, 853.000 euros aniran destinats a pagar la reforma de l'esvoranc de l'escola del Miracle, arran dels aiguats de Santa Tecla.

Segons Jordi Fortuny, el punt podria aprovar-se per unanimitat donat que a la comissió informativa prèvia celebrada aquest dijous no hi ha hagut cap vot contrari. La resta del gruix de partides del modificatiu de crèdit seran per entitats culturals (330.000 euros) i 310.000 per entitats esportives, així com 480.000 euros a Cooperació i Joventut o 64.000 euros pel Festival feminista la Teta, entre d'altres.


El gran gruix d'aquesta operació de crèdit de 8.537.004,38 euros se finança amb els 6,5 milions d'euros del superàvit de l'any 2022: 5,2 del mateix Ajuntament i 1,2 milions d'euros del romanent dels organismes públics municipals.

Expedient obert per barrejar la resta amb envasos

Aquest dijous també s'ha informat de l'expedient obert per al Departament de Neteja Pública sobre l'incompliment de la recollida d'envasos al Serrallo per part de l'empresa concessionària del servei. Un document on es constata que durant diferents caps de setmana del mes de febrer el servei de recollida de la brossa va barrejar la resta amb els envasos.

"S'ha comunicat a l'empresa, que reconeix els fets i ara estem dins el període de presentació d'al·legacions", ha explicat el conseller Jordi Fortuny, qui ha afegit que "la multa pot arribar a ser de 250.000 euros". Fortuny s'ha mostrat "dolgut i trist perquè és intolerable accions d'aquest tipus. Em decep i m'indigna per totes aquelles persones que fem una feina curosa de separar les fraccions i que passin coses d'aquest tipus. No és un fet generalitzat -ha subratllat- perquè les xifres demostren que estem millorant en la recollida selectiva, però també aquest fet evidencia la necessitat del control per obtenir un millor servei, el que es mereix una ciutat com la de Tarragona".

 

Participació