1 de 10
PATRIMONI

La Torre del Pretori tindrà una neteja integral en tres de les seves façanes

L'Ajuntament de Tarragona també està pendent de poder finalitzar el tràmit administratiu per a l'intervenció a la sala del sarcòfag

La Torre del Pretori, a Tarragona. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 23 de març de 2023 a les 12:22 |
Les façanes nord, est i oest de la Torre del Pretori seran objecte d'una actuació de conservació i manteniment per part de l'Ajuntament de Tarragona, que ja ha licitat els treballs i que és a punt d'acabar d'adjudicar-los. Els treballs duraran aproximadament 15 mesos i permetran actuar sobre els aproximadament 50 metres quadrats, que tindran bastides durant tot aquest període.

El regidor de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha assegurat que a banda de garantir la conservació d'aquest element arquitectònic també aprofitaran per "definir" i "diferenciar" les diferents fases històriques: romana, medieval i moderna. Amb un pressupost de prop de 800.000 euros, dels quals 200.000 arriben des de la Generalitat, l'actuació anirà en paral·lel als treballs a la sala del sarcòfag. Precisament sobre la sala del sarcòfag Pinedo ha detallat que a diferència de la resta de la Torre del Pretori aquesta romandrà tancada durant tot el període. Aquesta segona intervenció supera els 260.000 euros.


"És una actuació que mai no s'havia fet", ha dit el regidor, que ha destacat que una de les tasques serà la "restitució volumètrica" per tal d'"evitar que la façana es degradi més i que no entrin els coloms pels forats on hi havia pedres".

 

Participació