1 de 10
DROGADDICCIONS

Tarragona, entre les ciutats on més es consumeix cocaïna segons un estudi europeu

L'Observatori Europeu de Drogues i Toxicomanies detalla la detecció de diverses substàncies a les aigües residuals

Imatge d'arxiu de cocaïna. | Arxiu ND
per Redacció, Tarragona | 22 de març de 2023 a les 17:30 |
Només Anvers, d'entre el centenar de ciutats europees escollides, supera a Tarragona en quantitats trobades de cocaïna al 2022. És la conclusió a la que arriba un estudi publicat per l'Observatori Europeu de Drogues i Toxicomanies i que es pot consultar en obert. Concretament, a la capital de la demarcació s'hi van trobar 1.610 mil·ligrams de cocaïna al dia per cada 1.000 habitants, un índex que supera de llarg la resta de ciutats analitzades tant a Catalunya com al País Valencià.

D'aquesta manera, Lleida és la segona ciutat catalana que en té més, amb 759, i Barcelona se situa encara més lluny, amb 622. València i Castelló de la Plana es troben en un barem similar, en un rànquing de 100 ciutats que lidera Anvers, a Flandes, amb 2.381 mil·ligrams.


Tarragona tan sols destaca en l'àmbit de la cocaïna, perquè en la resta de substàncies queda per darrere d'altres ciutats. Per exemple, de cànnabis només han trobat a les aigües residuals tarragonines 87 mil·ligrams per dia i per 1.000 habitants. Es tracta d'un índex que representa la meitat del que es pot trobar a Barcelona (151).

Tornant a la cocaïna, però, destaca que el dia de la setmana en què es consumeix més és el diumenge, seguit del dissabte i el divendres. Aquests resultats s'obtenen a partir de l'anàlisi de l'orina. Anteriors estudis havien evidenciat que Barcelona és una de les ciutats europees amb més consum d'aquesta substància, estudis que no havien analitzat la ciutat de Tarragona prèviament. Sigui com sigui, països turístics i també Bèlgica i Països Baixos són els majors pols de consum a Europa.

 

Arxivat a:
Societat, cocaïna, Tarragona
Participació