1 de 10
SALUT

Els CAP del Camp de Tarragona posen en marxa el servei d'higiene bucodental per a persones vulnerables

En total s'incorporen 33 professionals de l'àrea

El servei d'higiene bucodental s'ha presentat aquest dilluns tot i que porta actiu des del passat mes de desembre. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 20 de març de 2023 a les 10:05 |
Els Centres d'Atenció Primària de Camp de Tarragona disposen des d'aquest passat mes de desembre del servei d'higiene bucodental. Aquest dilluns s'ha presentat la posada en marxa d'aquesta millora amb la incorporació de 33 professionals, un per cada centre. Imma Grau, gerent de la regió sanitària, ha destacat que el servei servirà per "fomentar tasques de prevenció i dur a terme actuacions menors derivades per l'odontòleg". Això sí, per ara, està reservat als infants i adolescents menors de 14 anys i a persones vulnerables.

El director del centre, el doctor Aitor Alfaro, ha explicat que per ara la rebuda "és molt positiva" i que "anirà molt bé per poder oferir als usuaris que tenim una millor qualitat en la salut bucodental". Per la seva banda, la higienista Catherine Stephanie Caballero ha afirmat que la intenció principal és que "es coneguin els tractaments" i incrementar "la prevenció comunitària" en malalties com el sarro o la càries.


Fins al 2025, els CAP compten ja amb aquest nou professional dins el sistema sanitari públic. "No és l'únic rol que s'ha incorporat, també tenim els fisioterapeutes, higienistes, referents de benestar emocional i nutricionistes".

 

Participació