1 de 10
PATRIMONI

L'Ajuntament de Tarragona cedeix espais de la Tabacalera al Ministeri de Cultura per rehabilitar la Necròpolis

L'arranjament es farà gràcies a una inversió de 7 MEUR dels Next Generation

La Necròpolis paleocristiana de Tarragona, amb l'edifici del museu al centre. | Josep M. Llauradó
per Redacció, Tarragona | 17 de març de 2023 a les 13:46 |
L'Ajuntament de Tarragona cedirà indefinidament part del complex de la Tabacalera al Ministeri de Cultura per rehabilitar el Museu i la Necròpolis Paleocristiana. Així ho ha acordat el plenari celebrat divendres al matí i que respon a les actuacions del Pla de recuperació, manteniment i rehabilitació dels patrimonis històrics amb ús turístic del Ministeri.

Se cedeixen 3.745 metres quadrats que inclouen el taller, el magatzem dels jardiners, els magatzems 1 i 2, l'accés a la Cripta del Roser, la Cripta dels Arcs i les restes de la Basílica de Sant Fructuós. La rehabilitació es farà gràcies a la inversió de 7.000.000 d'euros dels fons Next Generation i inclou aquesta cessió de caràcter permanent.


El mes de gener passat havien de començar les obres del Museu de la Necròpolis, segons l'anunci fet pel ministre de Cultura, Miquel Iceta, a finals de maig de l'any passat. La previsió no es va complir per diversos processos administratius, segons va explicar la directora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Mònica Borrell, a l'ACN.

La directora va assenyalar que enguany s'havia de fer la licitació del concurs d'idees i les obres podrien començar a finals del 2024, per tenir l'actuació executada abans del juny del 2026.

 

Participació