Alejandro Fernández no vol més mesquites a Tarragona

El líder popular demana la prorrogar la suspensió en l'atorgament de llicències als centres de culte de la ciutat un any més per evitar problemes de convivència

per Oriol Montesó / Tarragona Diari , 15 d'abril de 2013 a les 10:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto d'arxiu d'Alejandro Fernández en un plenari municipal. Foto: Tarragona Diari
 
Una setmana després que el diputat del partit popular al Parlament per Tarragona, Jordi Roca, demanés a la Generalitat més control a l'hora de lliurar targetes sanitàries als tarragonins, Alejandro Fernández, diputat i portaveu del PP a l'Ajuntament de Tarragona, demana que es mantingui un any més la suspensió de llicències per a centres de culte. «No volem obrir la capsa dels trons i trobar-nos en la situació que han viscut i viuen ciutats com Reus, Lleida, Hospitalet o Badalona. Perquè hem de parlar clar, i quan es diu 'obrir un nou centre de culte' es vol dir 'obrir una mesquita', i aquests espais ja sabem els problemes de convivència que generen».
 
Fernández ha assegurat que «no hi ha cap pressa en reobrir aquesta qüestió ja que l'ajuntament està complint la llei espanyola i el decret català referents a la concessió d'aquests centres».
 
Referint-se a la modificació del Pla General per regular els centres de culte que el consistori preveu aprovar aquest divendres, el portaveu popular ha dit que «obre la porta a la discrecionalitat política a l'hora d'obrir mesquites ja que el text esmenta criteris de mobilitat i convivència», aquest darrer criteri, segons Fernández, és «molt subjectiu, i que si algun dia Arga Sentís —portaveu ICV-EUA— governa no vull pensar què pot passar». Ha afirmat el regidor popular recordant que el antecessor de Sentís al capdavant de la formació municipal ecosocialista va proposar que l'edifici del Banc d'Espanya acollís una mesquita.
 
Quan s'ha preguntat a Fernández sobre la seva opinió personal al voltant de la instal·lació de mesquites, el diputat popular ha manifestat que «no hauria d'haver-hi més mesquites a Tarragona» i ha recordat que Angela Merkel va advertir a Rajoy fa poc «que li preocupava la proliferació d'aquests centres en alguns punts de Catalunya».
 

Govern i oposció municipals titllen d'il·legal la proposta d'Alejandro Fernández.

 

Participació