1 de 10
CONTRACTACIÓ

La Canonja segrega de Tarragona també el seu contracte de neteja

Inicialment l'acord signat al 2010 permetia mantenir el contracte de neteja i també el servei d'autobusos

La façana de l'Ajuntament de la Canonja | Aj. de la Canonja
per Redacció, Tarragona | 9 de febrer de 2023 a les 09:41 |
L'Ajuntament de la Canonja tindrà aviat nou contracte de neteja amb "millores", tal com ha avançat el Diari Més aquest dijous. El municipi, que es va independitzar de Tarragona l'any 2010, mantenia el lligam amb la capital en tres aspectes: el contracte de neteja, el servei d'autobusos urbans i els impostos de la indústria química, que progressivament anirien revertint en el nou municipi. En aquest darrer punt, la Canonja recuperarà el 100% d'aquestes contribucions al 2026, mentre que el servei d'autobusos es continuarà mantenint com fins ara. L'acord de segregació, però, també incloïa acollir-se al contracte de neteja tarragoní, i ara això s'acabarà.

I és que l'Ajuntament de la Canonja fa mesos que treballa en la inclusió del seu municipi en el contracte que signa el Consell Comarcal del Tarragonès i al qual s'acullen els pobles més petits de la comarca. Tot plegat, però, succeeix alhora que l'Ajuntament de Tarragona està tenint problemes per adjudicar el nou contracte de neteja.


El govern de l'alcalde Roc Muñoz té previst celebrar aquest mateix mes de febrer un ple per aprovar una partida pressupostària per tal de contractar el nou servei de neteja, abans que aquest s'exhaureixi, el 28 d'abril. Si bé el servei de neteja canongí ja funcionava de manera autònoma, amb un servei de recollida propi, amb el nou contracte es preveuen introduir canvis.
 

 

Participació