1 de 10
INFRAESTRUCTURES

L'Estat construirà un nou vial per millorar la seguretat de l'accés al polígon nord de Tarragona per l'A-27

Uns cinc mil usuaris accedeixen cada dia al complex per aquest punt de l'autovia

Reunió d'alcaldes i responsables empresarials del polígon nord de Tarragona amb el secretari d'Infraestructures, Xavier Flores. | Redacció
per Redacció, Tarragona | 8 de febrer de 2023 a les 18:07 |
El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) millorarà "la funcionalitat i la seguretat" de l'enllaç 6 de l'autovia A-27, únic accés al complex industrial del polígon nord de Tarragona. Ho farà amb la construcció d'un nou vial de mig quilòmetre que connectarà amb la rotonda de la sortida 6.

El Mitma haurà d'adaptar un projecte que va redactar la Generalitat i sotmetre'l a informació pública. Quan s'aprovi el projecte, les obres del vial duraran un any. Es farà en uns terrenys aportats per Repsol. Per l'enllaç hi passen cada dia unes cinc mil persones, amb un important moviment de vehicles lleugers i pesats.


L'anunci s'ha fet aquest dimecres en una reunió del secretari d'Infraestructures, Xavier Flores, amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Santiago Castellà, alcaldes de la zona, el director del complex industrial, Javier Sancho, i la directora de l'AEQT, Maria Mas.

El nou vial de l'autovia A-27 és una via alternativa a l'N-240 entre Tarragona i Montblanc, on enllaçarà amb l'AP-2 i permetrà una "millora substancial" a tota l'àrea industrial i logística de Tarragona. Es milloraran els temps de recorregut i també "la competitivitat de les empreses".


El polígon nord de Tarragona ocupa 470 hectàrees de les 1.200 que d'extensió del polígon petroquímic. Actualment, l'únic accés a la zona industrial per a prop de 5.000 persones és la carretera T-750, en el tram comprés per l'A-27 i l'N-240. El vial connectarà les tres vies.

 

Participació