1 de 10
MASCARETES

Adeu a la mascareta al transport públic

L'ús obligatori de les mascaretes només es manté als centres i serveis sanitaris, a més de les farmàcies i les residències

Imatge d'arxiu d'un autobús a Tarragona. | Adrià Costa
per Nació, Barcelona | 7 de febrer de 2023 a les 09:55 |
Ja està. S'ha acabat dur mascareta al transport públic. A partir de les 7:30h d'aquest dimarts 7 de febrer, el govern espanyol fa oficial amb la publicació del Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la derogació de la mascareta en autobusos, metros, tramvies... i qualsevol mitjà de transport públic. Tampoc s'haurà de dur als avions. 

Ho va avançar el gener la ministra de Sanitat, Carolina Darias, qui va explicar que "elevaria" la proposta de la Ponència d'Alertes al Consell de Ministres del pròxim 7 de febrer. En una atenció als mitjans aquest dijous, Darias ha informat així que plantejarà que deixi de ser obligatori dur-la dins el metro, autobusos, taxis i trens, i que continuï vigent a centres sanitaris i sociosanitaris.


L'aixecament de l'obligació serà plenament oficial quan es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) a partir, aproximadament, de dos quarts de vuit d'aquest matí. La titular de Sanitat va recordar que la decisió es pren seguint els criteris dels experts i davant la situació epidemiològica actual, que és "molt estable". 

La mascareta serà obligatòria a certs establiments

Les mascaretes deixaran de ser obligatòries a les òptiques, centres auditius i ortopèdiesa banda dels transports públics, segons ha donat a conèixer el Ministeri de Sanitat a les comunitats autònomes durant la celebració del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) d'aquest dijous.

Amb aquesta modificació l'ús obligatori de les mascaretes es manté als centres i serveis sanitaris com ara els hospitals, centres de salut, clíniques dentals, centres de reproducció assistida, establiments d'interrupció voluntària de l'embaràs i altres locals d'atenció especialitzada.


També continuarà sent obligatòria a les farmàcies i a les residències, si bé en aquest últim lloc només serà obligatori per als professionals que hi treballin, sempre que estiguin en contacte amb residents, i per als visitants quan es trobin en zones compartides.

 

Participació