1 de 10
AJUTS ECONÒMICS

La Diputació de Tarragona obre una convocatòria d'ajuts per a festivals i esdeveniments culturals

Compta amb una dotació de total de 800.000 euros i està dirigida als ens locals

La Diputació de Tarragona obre la convocatòria d'ajuts per a grans esdeveniments culturals | ACN
per Redacció, Tarragona | 6 de febrer de 2023 a les 12:59 |
Els ajuntaments, les entitats municipals descentralitzades i altres ens locals podran sol·licitar els ajuts per a grans festivals i programacions culturals aquest mes de febrer. La Diputació de Tarragona ha tornat a convocar les subvencions per a les accions estratègiques d'interès cultural o ciutadà realitzades a la demarcació.

La dotació total ascendeix a 800.000 euros


La línia d'ajuts té l'objectiu de posicionar el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès com a territori de referència pels seus esdeveniments culturals. Creada el 2022, aquesta subvenció és d'un total de 800.000 euros i en la darrera edició es van destinar a programacions com la Tarraco Viva, el Concurs de Castells, la Fira Trapezi, la Festa del Renaixement, la Setmana Medieval de Sant Jordi de Montblanc o el Festival de Cinema de la Terra Alta.

Aquest mes de febrer s'ha obert la convocatòria 2023 d'aquestes subvencions i durant els mesos vinents s'obrirà la convocatòria destinada a les entitats del territori. Pel que fa als ajuts adreçats als ens locals, el termini per a presentar-s'hi finalitza el 31 d'octubre.


Apostar per una trajectòria mínima de cinc anys i amb una direcció professional


Festivals, mostres, jornades, trobades, temporades teatrals, etc. han de ser projectes d'interès públic i social de gran envergadura, que comptin amb un pressupost mínim de 60.000 euros, que puguin demostrar una determinada trajectòria (mínim de 5 anys de celebració en els darrers 11 anys) i que repercuteixin en la reactivació cultural i econòmica del territori al llarg del temps.


La convocatòria promou que els certàmens disposin d'una direcció tècnica professional. També es valora especialment la capacitat de crear nous públics, a través de plans formatius o educatius i de l'afavoriment dels processos d'inclusió social en el seu desenvolupament. D'aquesta manera, els esdeveniments tenen impacte en la societat, més enllà dels espectadors i espectadores.

També s'obren ajuts per a escoles de música, dansa i art i disseny


Aquest mes de febrer s'han obert dues convocatòries més, adreçades als ens locals de la demarcació. Es tracta dels ajuts per a projectes i activitats culturals o d'interès per la ciutadania de caràcter singular i de les subvencions per a les escoles de música, dansa i art i disseny de titularitat municipal.

Pel que fa a les subvencions a escoles de música, escoles de dansa i escoles d'art i disseny de titularitat municipal la Diputació contribueix al finançament parcial de les despeses de funcionament dels centres. El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el 3 de març i compten amb una dotació total de 950.000 euros.

L'altre ajut és el destinat a la realització d'activitats o projectes d'interès cultural, esportiu, educatiu, econòmic o humanitari o altres degudament justificades, siguin programacions d'activitats anuals o puntuals o bé cicles, jornades, exposicions o similars. El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el 3 de març i compten amb una dotació total de 2.000.000 d'euros.

 

Participació