1 de 10
SOCIETAT

La passió per la ciència-ficció i la fantasia mostra múscul a la sisena edició de l'Starraco Unlimited a Tarragona

Els actors de doblatge reivindiquen la professió i demanen més aposta pel català

Una família observa còmics en un dels estands de la sisena edició de l'Starraco Unlimited a Tarragona | ACN
per Redacció, Tarragona | 6 de febrer de 2023 a les 09:44 |
L'univers Marvel i DC va centrar aquest cap de setmana la sisena edició de l'Starraco Unlimited, un esdeveniment dedicat a la ciència-ficció i la fantasia que se celebra durant aquest cap de setmana a Tarragona.

La coincidència amb el Cós Blanc de Salou va impedir superar les dades d'assistència de l'any passat, quan 9.000 persones van acudir a la cita. Tot i això, l'organització valora positivament l'acollida de visitants de proximitat i d'altres punts de l'estat espanyol. Més enllà d'estands i concursos de cosplay, el certamen també ha organitzat altres activitats, com ara una xerrada sobre doblatge. L'actriu Eva Lluch va aprofitar aquest altaveu per reivindicar la professió i alhora, reclamar una aposta clara pel català per part de les plataformes audiovisuals.


Després de sis edicions, el director d'Starraco Unlimited, Iván Carrasco, va afirmar que l'esdeveniment està "més que consolidat" i aposta per seguir creixent en qualitat i públic. Entre el perfil que atreu aquesta fira s'hi troba principalment el familiar, tant de proximitat com de fora de Tarragona. És el cas de la família formada per l'Erin, la Mònica i en Juan Enrique Pachón, que va venir des d'Igualada i va aprofitar la cita per disfressar-se de personatges de la sèrie d'Star Wars Obi-Wan Kenobi i la pel·lícula Com entrenar al teu drac.

El seu no és un cas aïllat; entre els visitants hi ha aficionats provinents del País Basc, el País Valencià o les Illes Balears. Segons assegura Carrasco, la fira és un atractiu per als amants de la ciència-ficció perquè està feta "per frikis i per a frikis". De fet, l'ús d'aquest terme fa anys que ha deixat de ser pejoratiu i des de l'organització defensen que es tracta d'un estil de vida que s'ha posat de moda i que es mostra amb orgull.

 

Participació