1 de 10
EBRE

Es constitueix la cooperativa Dones Arrosseres del Delta de l'Ebre

Aquest arròs vol retre homenatge a totes les dones que, durant anys i anys, s’han deixat la pell pels arrossars i que mai han estat reconegudes

Integrants de la Cooperativa de Dones Arrosseres del Delta de l'Ebre | Cedida
per Redacció, Amposta | 3 de febrer de 2023 a les 13:07 |
El passat divendres dia 27 de gener, es va constituir la cooperativa Dones Arrosseres del Delta de l’Ebre, SCCL, tot donant per finalitzat un procés que va començar durant el mes de març de l’any passat a partir d’una idea de l’artista Jaume Vidal Arasa. Un procés que ha comptat amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, l’IRTA, l'Estació Experimental de l’Ebre (IRTA Amposta), l’Ajuntament d’Amposta i l’Associació de Dones del  Món Rural de Catalunya.

La finalitat inicial d’aquesta Cooperativa, integrada només per dones pageses amb experiència en el sector de l’arròs, és la producció i comercialització de la varietat Arodelta, que és un arròs aromàtic de gra llarg, i la llavor està elaborada per una de les seves sòcies, al Delta. Una llavor que ha esdevingut única a Europa amb aquestes característiques.


Aquest arròs vol retre homenatge a totes les dones que, durant anys i anys, s’han deixat la pell pels arrossars i que mai han estat reconegudes, a les actuals que ara obren camí,  i a les que vindran. A la vegada  també persegueix l’elaboració d’un arròs de màxima qualitat i amb tota l’essència del Delta de l’Ebre. Durant els propers mesos sortirà a la venda amb una marca que encara està pendent de registrar.

 

Participació