1 de 10
MÚSICA

L'Ajuntament de Montblanc impulsa un nou festival de música a l'estiu per suplir la marxa de l'Acampada Jove

La primera edició del Montblanc Fest serà el 8 de juliol amb Lildami i Doctor Prats com a caps de cartell

El regidor de Festes de l'Ajuntament de Montblanc, Santi Porta; i el director d'Abril Producciones, Sergi Solís, ensenyant els cartells del certamen. | Neus Bertola/ACN
per Redacció, Tarragona | 3 de febrer de 2023 a les 10:12 |
L'Ajuntament de Montblanc ha impulsat un nou festival de música per al pròxim 8 de juliol per tal de suplir la marxa de l'Acampada Jove l'any 2021. Durant onze anys, el certamen organitzat per les Joventuts d'Esquerra Republicana va suposar un revulsiu econòmic per al municipi de la Conca de Barberà.

Ara, el consistori espera recuperar-ho a través del Montblanc Fest. Segons ha explicat a l'ACN el regidor de Festes de l'Ajuntament de Montblanc, Santi Porta, es tracta de "tornar a posar un festival de primer nivell" al municipi i al conjunt de la comarca. Juntament amb Abril Producciones, han dissenyat un programa, en què Doctor Prats i Lildami en són els caps de cartell.


L'Ajuntament de Montblanc i Abril Producciones esperen que unes 5.000 persones es desplacin fins a la capital de la Conca de Barberà el 8 de juliol. A banda de Doctor Prats i Lildami, el programa també inclou les actuacions d'Scorpio i el grup local Annexes. De fet, els organitzadors han destacat que una de les premisses d'aquest nou certamen és que els artistes locals també hi tinguin cabuda.

La primera edició del Montblanc Fest tindrà una durada aproximada de 9 hores, tot i que els organitzadors no descarten ampliar-ho a dues o tres jornades a partir de l'any vinent. "No descartem que la gent pugui venir a passar el cap de setmana i acampar", ha anunciat el regidor de Festes del consistori, Santi Porta.


En la mateixa línia, s'ha mostrat el director d'Abril Producciones, Sergi Solís, qui constata que malgrat que l'edició d'enguany és una "primera prova" per conèixer quina és l'acceptació del públic, l'objectiu és ampliar-ho i que es converteixi "en un festival de referència a Catalunya i a l'Estat".

Solís ha defensat que tant Montblanc com el conjunt la Conca de Barberà "es un espai estratègic" que "necessitava un gran esdeveniment" amb les característiques del Montblanc Fest. Amb el nou certamen, els organitzadors esperen que el municipi i el seu teixit econòmic i cultural recuperin la sinergia aconseguida amb l'Acampada Jove durant més d'una dècada.

 

Participació