1 de 10
PATRIMONI

La Porta Tàrraco podria començar a caminar al mes de març

Les obres de remodelació de Ca l'Agapito podrien estar enllestides al mes vinent

Les escales romanes ja no tenen cap mur que impedeixi veure-les. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 2 de febrer de 2023 a les 16:43 |
L'Antiga Audiència de Tarragona avança tot i les dificultats en la seva reconversió, en el marc del projecte Porta Tàrraco, de benvinguda al turisme des del portal del Roser. El mes vinent es posarà en marxa la nova oficina de turisme, a la planta baixa de l'edifici. Finalitzades les obres, ara només falta repartir el mobiliari. La novetat principal en aquest espai ha estat la retirada del mur de totxanes que feia de barrera entre aquesta entrada a l'Antiga Audiència i les escales romanes. Fins ara només es podien veure des del carrer Ferrers, després de la seva restauració l’any 2021.

D'altra banda, les obres de remodelació de Ca l'Agapito podrien estar enllestides al mes vinent, segons ha assenyalat el regidor de Patrimoni, Hermán Pinedo. Els visitants podran finalment accedir a la Volta del Pallol i veure-hi allà després de 12 anys la maqueta de la Tàrraco romana, una maqueta que ara mateix és a la Torre dels Advocats, a l'edifici de l'Antiga Audiència. L'espai que ara mateix ocupa podria ser retallat en un futur, segons ha comentat el regidor, per tal que es pugui veure millor i des de d'alt l'escala romana millor conservada de l'antic imperi. La maqueta al nou emplaçament anirà acompanyada d'un videomapping, ja instal·lat i que dura aproximadament un quart d'hora, a mode d'inici de la visita a la ciutat.

 

Les obres a l'Antiga Audiència permetran habilitar-la com a punt d'informació turística a partir del març. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació