1 de 10
TURISME

Senyalitzen edificis amb història a la Part Alta de Tarragona per crear una nova ruta turística

L'Ajuntament de Tarragona ha instal·lat plaques, a més de codis QR, en setze locals, la major part amb activitat privada

Una de les noves plaques informatives, a l'Antiga Audiència de Tarragona. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 2 de febrer de 2023 a les 16:23 |
La ciutat de Tarragona compta des de fa pocs dies d'una nova ruta per descobrir els edificis amb història. Concretament, els veïns i visitants al barri de la Part Alta podran participar de la iniciativa Empremtes del passat, una proposta sorgida del museòleg Aleix Rovira, amb 22 llocs senyalitzats, 16 dels quals són locals amb vestigis de diferents èpoques i els altres 6 són equipaments del Museu d'Història.

La nova senyalització s'ha instal·lat en 28 espais més de la ciutat i inclouen a banda del nom de l'indret i una descripció en quatre idiomes un codi QR per tal de poder aprofundir més en el que s'està veient. Es tracta de restaurants, però també de botigues, bars o fins i tot una joieria, totes elles amb restes o bé romanes, o bé medievals, o bé d'altres èpoques. "La senyalització que hi havia a Tarragona no era l'adequada per a una ciutat que és Patrimoni Mundial", ha criticat el regidor de Patrimoni Hermán Pinedo. Segons el regidor, amb aquesta nova imatge, es pretén millorar la "comprensió de Tarragona i de la seva història, que conviu dia a dia amb el passat". 

 

Participació