1 de 10
HABITATGE

La borsa municipal de l'habitatge de Tarragona concedeix 43 ajuts i incorporarà 33 pisos nous de lloguer assequible

El barri on s'han recollit més demandes ha estat la Part Alta

Eva Miguel, regidora i presidenta del Servei Municipal de l'Habitatge, aquest dijous en roda de premsa. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 2 de febrer de 2023 a les 10:17 |
La primera convocatòria del Servei Municipal de l'Habitatge de Tarragona per fomentar la rehabilitació de pisos buits ha tingut un total de 49 sol·licituds, 43 de les quals han estat acceptades. És el balanç final que n'ha fet aquest dijous la regidora Eva Miguel, que ha detallat que, d'aquests, 10 ja formaven part de la borsa municipal i que amb aquest ajut es "renova" el conveni per tal que els habitatges es puguin llogar els propers 5 anys a un preu entre un 10 i un 20% del que fixa el mercat.

Cada habitatge podia optar a una subvenció d'un màxim de 18.000 euros, i la major part d'obres han consistit a fer reformes a la cuina, al bany o un canvi de finestres. Tot i que la valoració és d'"èxit" per part d'Eva Miguel, el cert és que dels 1,1 milions d'euros que hi havia disponibles només se'n gastaran 672.430,83 euros. La regidora atribueix al fet que és "el primer cop" que es convoquen aquestes subvencions i recorda que en ciutats similars a Tarragona també s'ha dut a terme aquest tipus d'iniciatives i han tingut menys recorregut.


Amb el sobrant, doncs, l'Ajuntament preveu sumar-ho a la partida existent dels pressupostos, de 230.000 euros, i la segona convocatòria dels ajuts comptarà amb 657.659 euros. "És una política que no s'havia fet mai a la ciutat de Tarragona", ha afirmat Miguel, que ha animat els propietaris de pisos buits i degradats a sumar-se a la proposta: "Si disposéssim de molts pisos estaríem fent una competència a aquest mercat tensionat", ha explicat.

Els habitatges que han estat objecte de subvenció són 13 a la Part Alta, 12 a l'Eixample, 5 al barri del Port, 4 a Sant Salvador, 3 a Sant Pere i Sant Pau, 2 a Bonavista, 1 a Boscos, 1 al Serrallo, 1 a la Floresta i 1 a Campclar. Quan acabin els treballs, la borsa municipal comptarà amb un total de 119 habitatges i, de cara a la següent convocatòria, asseguren que es revisaran alguns dels requisits. Una de les propostes que hi ha sobre la taula és incorporar entitats del tercer sector que treballen en temes d'habitatge.

 

Participació