1 de 10
JUDICIAL

S'arxiva el cas contra la propaganda de PxC a Reus per «poc concret»

Watani va denunciar el partit i els seus responsables per un delicte d'odi per difondre missatges electorals contra els immigrants

Anglada, en una imatge d'arxiu, tot sent rebut per un grup de detractors a l'exterior d'un jutjat | ACN
per Redacció, Reus | 1 de febrer de 2023 a les 20:24 |
El cas obert el 2011 contra la propaganda electoral del partit Plataforma per Catalunya (PxC) a Reus s'ha arxivat. Si bé del 19 de gener, la interlocutòria s'ha conegut aquest dimecres i argumenta l'arxivament per falta de "concreció" en els escrits d'acusació on s'apunten els suposats fets pels quals es va acusar la formació presidida llavors per Josep Anglada, i per la "complexitat" d'atribuir la responsabilitat dels fets a cadascun dels denunciats.

S'hi feien constar, posem per cas, Anglada com a president i el candidat per la capital del Baix Camp, Albert Tafalla. Un cop s'ha donat a conèixer la interlocutòria corresponent, emesa pel jutjat penal 1 de la nostra ciutat, la formació on milita ara Anglada, Som identitaris, ha indicat que el dictamen judicial reforça les seves opcions de cara a les eleccions municipals que viurem el mes de maig d'enguany. 


Val a dir que dos d'aquests investigats (Joan Garriga i Mònica Lora) són aforats, ja que actualment són diputats de Vox al Parlament de Catalunya. 

Llegiu-ho:


El procés judicial va engegar a partir de la denúncia de l'entitat Associació de Ciutadans per la Convivència i el Desenvolupament Watani, de Reus, així com Iniciativa per Catalunya els Verds (ICV), perquè al seu parer la propaganda electoral de Plataforma per Catalunya era "racista". La denúncia en qüestió incloïa 13 persones, entre càrrecs del partit i responsables a Reus. 


 

 

Participació