1 de 10
INVERSIONS

La depuradora de la Pobla de Mafumet triplica la seva capacitat

L'Agència Catalana de l'Aigua hi ha invertit 2,3 milions d'euros

Detall de la depuradora. | Ajuntament de la Pobla de Mafumet.
per Redacció, Tarragona | 27 de gener de 2023 a les 12:14 |
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat els treballs per ampliar i millorar les instal·lacions de la depuradora de la Pobla de Mafumet, a la comarca del Tarragonès. Les obres han suposat una inversió de 2,3 milions d’euros. L’activació de les obres d’ampliació ha estat oficialitzada per l’alcalde de la Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà, la directora dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, Glòria Tibau, el director de l’ACA, Samuel Reyes, entre d’altres autoritats.

Les obres d’ampliació de la depuradora han suposat un augment de la capacitat de tractament de la planta, passant dels 1.000 m3/dia als 2.700 m3/dia (equivalent a una població de 18.000 habitants). Els treballs han consistit en ampliar el pretractament, el reactor biològic amb reducció de nutrients, habilitar un nou espessidor de fangs i ampliar el sistema de deshidratació mecànica de fangs per centrífuga.


Durant el període que han durat els treballs s’ha garantit que la planta existent hagi continuat amb el seu normal funcionament. La depuradora de la Pobla de Mafumet es va activar al 2005 i, arran del creixement urbanístic en els darrers anys dels municipis dels quals tracta les aigües residuals (la Pobla de Mafumet, el Morell i Vilallonga del Camp) ha comportat la necessitat de dur a terme els treballs per ampliar la planta.
 

 

Participació