1 de 10
PATRIMONI

Restauren cinc pintures murals gòtiques que s'exposaran a la catedral de Tarragona a final d'any

El Museu Bíblic tarragoní acollirà les obres del segle XIV durant deu dies i es podran visitar gratuïtament

Dues de les pintures exposades en les parets del Museu Bíblic Tarraconense. | Neus Bertola/ACN
per Redacció, Tarragona | 26 de gener de 2023 a les 17:43 |
Cinc pintures murals gòtiques, del segle XIV, s'exposaran a la capella del Corpus Christi de la Catedral de Tarragona a final d'any, una vegada acabi el projecte de museïtzació d'aquest espai. Es tracta d'unes làmines extretes de les parets de l'església Santa Maria de Peralta, al municipi de Renau, l'any 1948.

Des de llavors, han estat emmagatzemades i custodiades pel Museu Diocesà. Fa un mes, gràcies al mecenatge (15.000 euros) de la filantropa Chon Gómez-Monche Vives, es van poder restaurar. Aquest dijous, les obres es presentaran al públic en un acte al Museu Bíblic de Tarragona, on estaran exposades i es podran visitar de manera gratuïta durant deu dies, fins al pròxim 5 de febrer.


Les obres representen diferents escenes de l'antic i del nou Testament i es mostraran al públic aquest dijous coincidint amb la setmana de la Bíblia, com ha assenyalat el director del Museu Diocesà i del Museu Bíblic de Tarragona, Andreu Muñoz.

Els restauradors del taller MV Arte, Jesús Mendiola i Emma Zahonero, que s'ha encarregat de recuperar les pintures murals, destaquen que les obres tenien un estat de conservació prou bo, tenint en compte que durant anys havien estat en una església abandonada i sense sostre.

 

Participació