1 de 10
GASTRONOMIA

La normalitat també torna a la Gran Festa de la Calçotada de Valls

La capital de l'Alt Camp estrena nou espai central a l'aparcament de la Societat Agrícola

La presentació de la Gran Festa de la Calçotada de Valls. | Ajuntament de Valls.
per Redacció, Tarragona | 25 de gener de 2023 a les 10:00 |
Aquest cap de setmana torna la Gran Festa de la Calçotada a Valls. La capital de l'Alt Camp acollirà una edició més d'un esdeveniment que espera rebre prop de 30.000 visitants i que enguany estrena un nou recorregut per la ciutat.

En total, s'oferiran 2.500 degustacions de calçots entre les places del Blat, de l’Oli i el Pati, mentre que l'àrea central es trobarà a l'aparcament de la Societat Agrícola de Valls, a tocar de l’església del Carme. El seu preu és de 12 euros per 12 calçots, acompanyats per una terrina amb salsa de Salses Fruits, una ampolla de 37,5 mil·lilitres de cava brut Castell d'Or, pa, pitet de roba, taronja i una ampolla d’aigua.


I és que a banda del repartiment dels paquets, l'aparcament de la Societat Agrícola servirà també com a punt de trobada, amb taules, cadires, brasa per coure carn, concerts i altres actuacions. En tot el recorregut s'hi instal·laran cartells per indicar els diferents espais i com arribar-hi. Per exemple, a la plaça del Pati hi haurà la Mostra de la Cuina del Calçot, l’espai del vi de la DO Tarragona, Tasta l’Alt Camp, venda i degustació de productes típics de la comarca. A partir de la 1 de la tarda es durà a terme el 37è Concurs de Menjar Calçots i posteriorment el lliurament de premis de tots els concursos de la Gran Festa de la Calçotada de Valls. A la plaça del Blat es durà a terme el 35è Concurs de Cultivadors de Calçots i Concurs de la mota més grossa de calçots IGP Calçot de Valls, i el 31è Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls.

Per la seva banda, a la plaça de l’Oli es faran demostracions de coure calçots a la graella, hi haurà parades i elements al·legòrics a la Calçotada, venda de manats de calçots tendres i venda de carn i llonganissa de Valls a les botigues especialitzades.

 

Una família japonesa visitant la Festa de la Calçotada de Valls. Foto: Anna Ferràs

 

Participació