1 de 10
SOCIETAT

​L'homenatge a l'activista Francesc Xammar, un dels actes més destacats de la Setmana dels Drets Humans a Tarragona

Aquest dissabte comença un programa d'activitats organitzat per la Coordinadora d'ONG

Francesc Xammar, en una imatge d'arxiu. | Jonathan Oca
per Redacció, Tarragona | 7 de desembre de 2022 a les 08:00 |
La plaça del Centre Social de la Floresta acollirà aquest dissabte 10 de desembre un acte d'homenatge a l'activista Francesc Xammar, defensor dels drets humans. El Comitè de Solidaritat Óscar Romero acomiada d'aquesta manera una persona referent per als moviments de cooperació i l'Església. Veí del barri de la Floresta des de l'any 1969, Xammar marxa ara amb els jesuïtes a Barcelona.

A Francesc Xammar se'l coneix també per haver presidit la Federació d'Associacions de Veïns i per haver estat regidor a l'Ajuntament de Tarragona en els primers anys de la recuperació de la democràcia amb una plataforma veïnal. Recentment els periodistes Ricard Lahoz i Enric Garcia Jardí van publicar el llibre Francesc Xammar i Vidal: dignitat i compromís a la perifèria de Tarragona.


L'acte d'homenatge es produirà en el marc de la segona setmana pels drets humans, organitzada per la Coordinadora d'ONG de Tarragona i amb el suport de la regidoria de Cooperació de l'Ajuntament. Del 10 al 17 de desembre, tenint en compte l'aniversari des que s'aprovés el 1948 la Declaració Universal dels Dets Humans, hi ha previstes activitats de cinema, teatre, música, dansa, pintura o fotografia. Tot plegat, enfocat aquest cop a l'emergència climàtica i als seus efectes sobre la població més vulnerable.

 

Participació