1 de 10
INSTITUCIONS

Josep Poblet, nou president del Consell Social de la URV

L'expresident de la Diputació i exalcalde de Vila-seca va abandonar la política al 2019

Josep Poblet, exalcalde de Vila-seca i expresident de la Diputació de Tarragona. | Jonathan Oca
per Redacció, Tarragona | 7 de desembre de 2022 a les 08:00 |
L'expresident de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha estat nomenat com a nou president del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV), on és professor Ad Honorem des de l'any 2019. El també exalcalde de Vila-seca (1956) durant 16 anys (1993-2019) va exercir com a màxim representant de la demarcació entre els anys 2007 i 2019. Alhora, va ser diputat al Parlament de Catalunya amb Convergència i Unió els anys 2003-2006 i 2010-2011.

Poblet és llicenciat en Geografia i Història, presideix la Fundació Onada (dedicada a superar la discapacitat, l'autisme i el trastorn mental) i és membre del Consell Assessor de Formació i Treball, que impulsa la inclusió social.


Precisament l'exalcalde va ser absolt d'un cas judicial que va arrossegar durant anys en motiu de la construcció del CAP de Vila-seca. La seva última compareixença pública va servir per lamentar, segons va dir, l'"ús pervers" del sistema judicial per part de la CUP, part acusatòria.

La seva renúncia a continuar participant de l'activitat política es va produir en ple trencament de l'antic espai convergent. I és que l'any 2019 va decidir no concórrer de nou a cap procés electoral, deixant com a successor Pere Segura en el cas de l'Ajuntament de Vila-seca. A la Diputació de Tarragona, la victòria d'Esquerra Republicana a molts municipis va propiciar l'alternança de poder, amb el nomenament de Noemí Llauradó com a presidenta.

 

Arxivat a:
Societat, Josep Poblet, URV
Participació