1 de 10
Societat

El Govern impulsa la consulta prèvia del nou Parc Natural de les Muntanyes de Prades

El futur parc inclourà 22 municipis, 5 comarques i serà el 14è de la Xarxa de la Generalitat

Pla general d'una zona de les muntanyes de Prades | ACN
per Redacció, Prades | 6 de desembre de 2022 a les 20:54 |
El Govern ha donat llum verda aquest dimarts a l'inici de la consulta prèvia a l'elaboració del projecte de decret del nou Parc Natural de les Muntanyes de Prades. Aquesta fase inicial permetrà conèixer les expectatives que tant la ciutadania com els ajuntaments implicats tenen davant la creació del nou parc natural i el seu funcionament. Així mateix, s'oferirà als municipis suport tècnic per ajudar- los a encarar aquesta fase del procés amb garanties i per permetre una bona atenció als dubtes de la ciutadania. El futur parc, que respon a una reivindicació història i unànime del territori, inclourà 22 municipis, 5 comarques i serà el 14è inclòs en la Xarxa de Parc Naturals de la Generalitat.

La consulta pública prèvia és un tràmit obligatori i és la primera etapa d'un procés participatiu més ampli, que es desenvoluparà més endavant, segons ha precisat el Govern. Així, posteriorment els treballs continuaran amb unes sessions participatives al territori, la fase d'informació pública i l'audiència a les persones interessades i als ens locals, fins que la Generalitat aprovi la creació del nou parc definitivament. La declaració com a parc natural comporta una protecció especial i la definició d'un règim d'ordenació i gestió de l'àmbit territorial de les Muntanyes de Prades superior al que disposa fins ara.


El seu àmbit geogràfic inclou un total de 22 municipis i 5 comarques (l'Alt i el Baix Camp, la Conca de Barberà, les Garrigues i el Priorat) i integrarà espais d'alt valor com ara el paratge natural d'interès nacional de la vall del monestir de Poblet, la reserva natural parcial del barranc de la Trinitat i la reserva natural parcial del barranc del Titllar.

 

Participació