1 de 10
FAUNA

Intercepten a Deltebre 34 animals de diferents espècies protegides

Els exemplars autòctons intervinguts van quedar en l'estació biològica del Canal Vell, per a la seua recuperació i reintroducció al medi

Gàbia amb diferents espècies d'ocells protegits a Deltebre | Guàrdia Civil
per Redacció, Deltebre | 30 de novembre de 2022 a les 10:32 |
El Seprona de la Guàrdia Civil de Tarragona intercepta a Deltebre 34 animals de diferents espècies protegides. L'operatiu es va realitzar el passat dia 15 de novembre. 

S'han arribat a interceptar un total de 34 espècies incloses en el reglament CITES relatiu a la Protecció d'Espècies de Flora i Fauna Silvestre, així com altres autòctons del Llistat d'Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial (LESPRE).


Com a resultat d'una investigació que estaven duent a terme agents especialitzats del destacament del Seprona del Delta de l'Ebre, el passat 15 de novembre, davant la certesa que podia haver-hi en captivitat diferents animals pertanyents a espècies protegides tant en el conveni CITES com en altres normatives, va realitzar una inspecció en un recinte privat situat a Deltebre.

Es van trobar diferents espècies d'ocells ocells psitàcides (cotorres i pericos exòtics) incloses en els Annexos A i B del reglament (CE) 338/97 relatiu a la protecció d'espècies de la fauna i flora silvestres (Reglament CITES), així com altres espècies autòctones incloses en el Llistat d'Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial (LESRPE), com ara l'ànec Pot blanc (Tadorna tadorna) o la Tortuga mora (Testudo graeca) entre altres. 


Com que el seu propietari no va poder acreditar la seua legal tinença i la traçabilitat de tots els animals, es va procedir a la presa de manifestació de l'inspeccionat en qualitat d'investigat per una suposada comissió de delicte relatiu a la protecció de la fauna, procedint-se a la confiscació de 34 espècies protegides.

Per a la pròpia seguretat dels animals, els exemplars autòctons intervinguts van quedar en l'estació biològica del Canal Vell, adscrita al Parc Natural del Delta de l'Ebre per a la seua recuperació i reintroducció al medi, mentre que els inclosos en CITES, van quedar sota la cura provisional del seu propietari, comunicant el fet a l'òrgan corresponent del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic.


De la inspecció realitzada, es va observar que els exemplars d'ànec Pot Blanc, havien sigut mutilats de les seues ales (denominat en l'argot vole tallat), havent-se sol·licitat del centre de recuperació informe sobre este tema, per a constància dels fets.
 

Ànecs de Pot Blanc interceptats a Deltebre Foto: Guàrdia Civil


És important fer constar que els nivells d'explotació d'alguns animals i plantes són elevats i el seu comerç, al costat d'altres factors són capaç de minvar considerablement les seues poblacions i fins i tot fer que algunes espècies estiguen a la vora de l'extinció. Per això, a causa de l'especial interés de conservació i a la problemàtica del trànsit internacional d'esta mena d'espècies, la seua tinença requereix de permisos excepcionals d'acord amb el que s'estableix en la legislació vigent, a fi de preservar esta biodiversitat per a les següents generacions.

 

Participació