1 de 10
laboral

Concentració a Tarragona per la vaga a Correus

L'aturada, el 28 de novembre, és en el marc d'una sèrie d'accions similars previstes arreu de l'estat

Imatge d'arxiu d'una protesta de la CGT a Correus. | Josep M. Llauradó
per Redacció, Tarragona | 25 de novembre de 2022 a les 14:32 |
El sindicat CGT ha anunciat una concentració a Tarragona per la vaga a Correus de cara al proper dilluns, 28 de novembre. L'aturada és en el marc d'una sèrie d'accions similars previstes arreu de l'estat per "pressionar" en la negociació del conveni col·lectiu.

A través d'un comunicat, CGT ha anunciat el calendari de mobilitzacions "que compta amb el suport d’altres organitzacions sindicals" amb representació a Correus (LAB, ESK, ELA, SiPcte, Intersindical Valenciana i CNT). Quant a les reivindicacions dels treballadors, s'ha assenyalat que són, entre altres, la inclusió de la clàusula de revisió salarial per a vincular els sous a l'IPC; la instauració de les 35 hores setmanals; la cobertura "real" de totes les places estructurals i la recuperació de les "desenes de milers" de llocs de treball "perduts" en els últims anys. En aquest sentit, el sindicat ha apuntat qie s'han "destruït vora de 20.000" llocs de treball en l'àmbit estatal, "un 25% de la plantilla desde 2008, degradant així la capacitat de l'empresa pública per prestar un servei eficient i de qualitat".


El dilluns 28 de novembre, els treballadors es concentraran a la plaça de Corsini de Tarragona, a les 12 del migdia, sota el lema Per un Conveni just, per un futur públic per a Correus. "Cridem a tota la plantilla a secundar la vaga i les mobilitzacions, i a la ciutadania a sostenir la defensa d'un servei públic fonamental per a la societat", s'ha conclòs al comunicat. 
Arxivat a:
Economia, vaga, Correus, Tarragona, CGT
Participació