1 de 10
PATRIMONI

La Generalitat avala la rehabilitació del baluard de Sant Climent de Tarragona

Es tracta del primer pas per obrir un nou espai verd al passeig de Sant Antoni

El passeig de Sant Antoni, des de l'aire. | Marc Colilla.
per Redacció, Tarragona | 23 de novembre de 2022 a les 14:09 |
La Comissió de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest matí el projecte de rehabilitació del baluard de Sant Climent, ubicat a l'antic solar de l'Hostal del Sol, al passeig de Sant Antoni; projecte que ha presentat l'Ajuntament de Tarragona amb voluntat d'arranjar aquest monument i la zona on està ubicat.  

La consellera de Parcs i Jardins, Elvira Vidal, s'ha mostrat molt satisfeta davant la notícia, ja que "aquest es el primer pas per tirar endavant el projecte d'enjardinament previst per aquest indret". Des de Parcs i Jardins, amb el treball transversal de la conselleria de Patrimoni, s'ha fet una tasca molt acurada "per guanyar aquest espai a la ciutat i convertir-lo en un mirador excepcional". El projecte s'entén com una continuïtat des del parc de la Diputació, passant pel passeig, amb les pèrgoles i finalitzant aquí.  


El baluard de Sant Climent és un monument declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) i es va construir durant el segle XVII per tal de reforçar les muralles romanes i medievals de Tarragona. Després de la Guerra del Francès, el baluard va quedar inservible; però forma part del conjunt d'altres fortins de la ciutat, símbol d'un moment de setge en la història de la ciutat de Tarragona.

 

Participació