1 de 10
POLÍTICA

El ple de Reus valida el primer tràmit per constituir l'empresa supramunicipal de serveis funeraris

Tira endavant l'inici de l'expedient que "acredita la conveniència i la oportunitat" per crear-la

Una imatge d'un dels accessos al tanatori de Reus | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 18 de novembre de 2022 a les 10:17 |
El ple d'aquest divendres, en marxa des de les 9 del matí, ha abordat l'empresa supramunicipal per oferir serveis funeraris. Aquesta es va presentar la setmana passada, tot apuntant que es tractaria d'una mancomunitat amb la participació dels ajuntaments de Reus, Vila-seca, Salou i Constantí. El debat ha tractat la coordinació entre el consistori, les empreses municipals i la defensa jurídica per tirar endavant el projecte. S'ha aprovat, doncs, l'inici de l'expedient que "acredita la conveniència i la oportunitat" per constituir, al futur, la societat. S'han computat 21 suports a la mesura (els 15 del govern i sis del PSC), i set abstencions (de la CUP, Cs, i del regidor no adscrit, Raúl Meléndez). 

Ha estat la regidora Montserrat Flores, l'encarregada d'exposar els motius per a la creació de la mancomunitat. Entre altres arguments, ha assenyalat que amb la nova empresa pública "es podrien abaratir els costos" dels serveis a la ciutadania. "Seguirem atenent les persones amb la màxima qualitat possible, adaptant els serveis a noves necessitats i realitats", ha dit. A l'oposició, i des de Cs, Débora García ha avançat l'abstenció a la votació. El cupaire Edgar Fernández ha indicat que "si bé estem a favor de tot allò que promogui el públic", ha recordat que "anys enrere ja van intentar vendre la funerària i no se'n van sortir". 


La socialista Carmina Pozuelo ha preguntat al govern si en un futur és prevista la possibilitat que a l'empresa supramunicipal "hi entri capital privat". "Tenim dubtes al respecte, però farem confiança" al projecte, ha dit. "L'empresa és 100% pública; agitar el fantasma del públic no té sentit", ha estat la contundent resposta de Flores. "Hem entès que no hi ha cap fantasma del privat, però al capdavall és la competència, i de vegades ens passa la ma per la cara", ha argumentat Fernández després. "L'empresa serà pública i és una bona proposta", ha assenyalat finalment el batlle, Carles Pellicer

 

Participació