1 de 10
MOBILITAT

El passeig de la Independència a Tarragona passa a ser tot de zona taronja sense previ avís

El mateix carrer passa a tenir un sol carril en direcció el Parc Central, a l'alçada de la Tabacalera

Zona taronja d'aparcament davant de les Torres Palau, entre el riu Francolí i l'escola del Serrallo. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 8 de novembre de 2022 a les 17:46 |
Feia anys que l'Ajuntament de Tarragona tenia pendent arranjar els terrenys on fins fa ben poc hi havia una nau abandonada, davant de la Tabacalera. La seva conversió en aparcament de zona taronja ja estava anunciada i des de feia setmanes els treballs semblaven gairebé enllestits. Des d'aquest diumenge, però, la cartelleria avisava els vehicles estacionats a tot el passeig de la Independència, a més a més del nou aparcament, que ha quedat inutilitzat momentàniament.

Concretament, més d'una trentena de places d'estacionament han passat a ser de pagament, a 1 euro al dia, sense que l'Ajuntament ho hagi consensuat amb els veïns de Residencial Palau-Torres Jordi, ni ho hagi publicitat als mitjans de comunicació. Amb aquesta intervenció, les zones d'estacionament gratuït de la zona s'han reduït dràsticament, sobretot des que al Serrallo els carrers Gravina i Sant Pere hagin passat a ser exclusiu per a vianants i tres carrers més del mateix barri s'hagin pintat de zona verda.


L'actuació de la brigada, però, no ha finalitzat aquí, ja que els operaris treballaven aquest dimarts a la tarda en la pintura d'un carril d'accés al gran estacionament de davant de la Tabacalera i paral·lel al riu Francolí. D'aquesta manera, el passeig de la Independència, que fins fa ben poc era de tres carrils, un de baixada i dos de pujada, passa a ser en la major part del carrer d'un sol carril en cadascun dels sentits.

Mentrestant, aquest dimarts la mesura afectava directament els treballadors que arribaven a la ciutat a primera hora del matí per dirigir-se als seus llocs de treball. En els últims temps aquesta zona s'ha fet servir com a aparcament dissuassori per dirigir-se al centre de la ciutat o a la Part Baixa. Alguns d'ells manifestaven la seva queixa per haver de pagar a partir d'ara més de 200 euros l'any per deixar el cotxe aparcat durant el dia.

 

Zona taronja davant de la Tabacalera. Foto: Josep M. Llauradó

Zona taronja davant de la Tabacalera, amb un carril d'accés pintat. Foto: Josep M. Llauradó

Participació