1 de 10
AGENDA

Altafulla encara el primer cap de setmana de la festa major de Sant Martí

Una de les novetats d'enguany és el Despertar dels Gegants que tindrà lloc aquesta tarda a la plaça del Pou

El despertar de Gegants serà un dels actes inaugurals de la festa major. | Ajuntament d'Altafulla.
per Redacció, Tarragona | 3 de novembre de 2022 a les 09:47 |
Aquest dijous 3 de novembre es començarà a respirar ambient de Sant Martí a Altafulla, sobretot a través dels més petits, amb el tast de Festa Major a les escoles. Gegants i Nans, Bastoners i Grallers d'Altafulla són els encarregats de mostrar la riquesa del folklore local tant a l'Escola El Roquissar, dijous, com a La Portalada, divendres. I a les cinc de la tarda també es pot gaudir de la tardor de contes a la Biblioteca Municipal, amb Agus Ferré.

Però la gran cita del primer dia serà el despertar dels Gegants, a dos quarts de vuit del vespre, un acte al qual es convida tothom, literalment a fer xivarri a la plaça del Pou per despertar els gegants adormits des de l'última sortida. Per fer-ho es pot comprar una campaneta als establiments col·laboradors.


Divendres, a partir de tres quarts de vuit del vespre, amb l'esclat de Festa Major i el repic de campanes a més del pregó, enguany vol ser un reconeixement a la Brigada Municipal, amb dos pregoners, Pepe Caro i Enrique López. Un pregó que es podrà seguir des de la plaça del Pou o bé a través d'aquesta emissora.

Prèviament des del Club de Novel·la Negra d'Altafulla s'ha organitzat una taula rodona amb l'escriptora vallenca Margarida Aritzeta i la responsable del Centre de Lectura de Reus, Montse Anciola, a les set del vespre al Centre d'Entitats.


Dissabte serà el dia gran per les entitats de folklore popular de la vila. És la cercavila que recorrerà els carrers d'Altafulla amb una colla convidada, com la Colla de Diables Infantil del Catllar, que hi participa amb motiu dels 10 anys dels Diables Petits d'Altafulla, a partir de les cinc de la tarda des de la plaça del Pou. Tot seguit hi haurà el concert de gralles des de les escales de la Placeta amb Grallers del Catllar, de la Torre, els dels Bastoners d'Altafulla i els Grallers d'Altafulla.

Al matí també es podrà passejar per Altafulla amb un entorn dels seus arbres més singulars i també una visita guiada a la Vila Closa. Així mateix, a les 12 del migdia a l'envelat del Comunidor, hi haurà un concert de Cat Rock.


Mentrestant, a la 1 del migdia la cita és amb el Centre d'Estudis d'Altafulla i la presentació d'un nou número del Gent de Bulla, amb el pintor Joan Anton Balcells com a protagonista.

I al vespre la Violeta acull l'obra de Joan Maria Vidal Trampes de Zorros, mentre que en sortir caldrà dirigir-se a l'envelat del Comunidor a gaudir de la nit de DJ, a dos quarts de dotze de la nit.

Diumenge 6 destaca per celebrar-se la gran diada castellera amb els Xiquets de Tarragona i els Bordegassos de Vilanova a més dels amfitrions, els Castellers d'Altafulla, a la plaça del Pou a partir de dos quarts d'una. I també pel correfoc, carretillada i versots dels Diables Petits, a partir de les sis també a la plaça del Pou. Al matí la jornada estarà reservada a l'Open de Dòmino, a les 9 al Centre d'Entitats.
Participació