1 de 10
TOTS SANTS

Les flors inunden els nínxols del cementiri de Tarragona

La inflació ha afectat també aquest sector

El cementiri de Tarragona, el dia abans de Tots Sants. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 31 d'octubre de 2022 a les 12:00 |
La vigília de Tots Sants s'ha aixecat aquest dilluns un pèl ennvulada. A Tarragona, el cementiri no bullia d'activitat tal com sol succeir habitualment el dia 31 d'octubre i això es notava des de l'aparcament annex al recinte. David Navarro, un dels venedors de flors, explicava que "al cap de setmana ha estat millor que avui, avui fatal". Del mateix es queixava Sefa Mohedano, de la floristeria Romeu, que ha destacat que enguany la coincidència d'un pont amb un cap de setmana previ ha fet que "la gent ho ha repartit més".

A l'interior del cementiri, els familiars i amics dels difunts enllestien els rams tal com és tradició. Si bé el crisantem és el que es ven més, la diversitat de flors que es dipositen a l'exterior dels nínxols és molt important. També destaca la venda de clavells, tan blancs com vermells, però cada cop més guanya terreny la flor artificial "perquè dura més", explica Ángela Cortés, una de les venedores, que recorda que aquest 2022 la inflació ha afectat també el seu producte.


I mentre les floristeries i les famílies feien la seva, una patrulla de la Guàrdia Urbana vigilava mantenir en ordre l'escassa afluència de visitants, especialment per regular el trànsit a la carretera que passa just davant del cementiri. Fins al dia 2 de novembre, l'horari d'obertura és de 9 del matí a 6 de la tarda, i els sentits de circulació per accedir en vehicle no variaran respecte a l'ordenació normal. 

L'aparcament de vehicles davant del cementiri s'habilita enguany per a passatgers amb mobilitat reduïda, taxis i per descàrrega de persones d'edat avançada. El pàrquing dissuasiu estarà disponible i s'ampliarà amb les zones laterals més properes al cementiri, com altres anys. I a més enguany es comptarà amb l'increment d'aparcament amb la nova zona taronja del pas inferior de l'autovia.

 

Les parades de roses a l'aparcament del cementiri de Tarragona. Foto: Josep M. LlauradóActe musical d'homenatge


D'altra banda, aquest dimarts 1 de novembre la ciutat de Tarragona acollirà un acte d’homenatge en record als difunts. Des de l’Ajuntament de Tarragona i l’Empresa de Serveis Funeraris Municipals de Tarragona (EMSERFUMT) s’ha organitzat, per segon any consecutiu, un acte d’homenatge en record a les persones que han traspassat en el darrer any.

L’acte es durà a terme a les 12 del migdia a la plaça de les Cols, amb un concert de corda que estarà obert a tothom i que anirà a càrrec del Quartet Gerhard. El concert durarà 45 minuts i al mig de la plaça s’instal·laran cadires i les escales que s’enfilen cap a la Catedral també serviran de graderia perquè la gent pugui assistir-hi.

 

Participació