1 de 10
AJUNTAMENT DE TARRAGONA

Les obres del pàrquing Torroja s'iniciaran al mes de novembre

Passara de tenir 154 places a 349

Imatge d'arxiu dels aparcaments municipals. | Aj. de Tarragona
per Redacció, Tarragona | 5 d'octubre de 2022 a les 16:36 |
Aquest dimarts es van adjudicar les obres de l'ampliació del pàrquing dissuasiu de Torroja, a Tarragona, que es preveu que comencin el proper mes de novembre. L'import de l'obra serà de 1.794.452,35 euros IVA inclòs, i l'empresa tindrà un termini d'un any per executar les obres.

Amb l'ampliació, l'aparcament municipal del passeig Torroja passarà a tenir 349 places, més del doble de les 154 actuals. El conseller de Territori i Mobilitat ha explicat que aquest pàrquing "té la funció de dotar la ciutat, i la Part Alta en particular, duna molt bona oferta d'estacionament dissuasiu a baix preu".  


El conseller també ha explicat que fruit de les converses amb els veïns s'han incorporat algunes millores al projecte inicial. En aquest sentit, finalment, el pàrquing s'hi accedirà per l'entrada actual i la sortida serà pel carrer Johann Sebastian Bach, per tal de no incrementar trànsit a la zona de Músics. De fet, amb la ampliació s'espera que els carrers del barri, que actualment actuen de pàrquing dissuasiu, deixin de tenir aquesta funció.  

Una altra de les millores és que s'incrementarà la presència d'arbrat al pàrquing. Aquest fet, unit a la sinuositat del disseny, facilitarà la integració paisatgística de l'equipament. Finalment, també es tindrà en compte el benestar de la colònia de gats que viu als terrenys, procurant reservar-li un espai i material el més dignes possible.


Aquesta obra, forma part del projecte Tarragona cap al 2023 que té un cost  total de 5.337.500 euros i estarà finançat en 3.003.080,67 euros pels fons europeus. El termini d'execució és fins al 31 de desembre de 2024. Aquest projecte també inclou l'adquisició de tres autobusos impulsats per hidrogen, la creació d'un altre aparcament dissuasiu, la peonització del carrer Canyelles, la urbanització dels carrers López Peláez i Josepa Massanés i la digitalització de l'activitat dels serveis públics de transport. El conseller ha explicat "que aquest projecte té com a objectiu per generar alternatives en la mobilitat sostenible".

 

Participació