1 de 10
MEDI AMBIENT

L'Ajuntament de Tarragona preveu fer set plantades participatives en els propers mesos

Aquest divendres la ciutat acull la gala de les Viles florides, on espera incrementar el seu reconeixement amb quatre flors d'honor

Aquest dimarts s'ha presentat la gala de les Viles florides. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 4 d'octubre de 2022 a les 14:28 |
Sant Pere i Sant Pau, la Floresta, el Serrallo, Mas d'en Pastor i Rodolat del Moro són algunes de les ubicacions de les set plantades que té previst engegar l'Ajuntament de Tarragona en els propers mesos. Ho ha anunciat la regidora Elvira Vidal aquest dimarts en la presentació de la gala de les Viles Florides, que reunirà prop de 300 persones representant gairebé 160 municipis adherits a aquesta xarxa. L'acte es durà a terme a l'auditori del Camp de Mart.

Durant el dia, als visitants se'ls oferirà un paquet amb propostes turístiques per tal que puguin gaudir del patrimoni de la ciutat i fins i tot fer un tomb amb la Golondrina, al mar. El "dia més important de l'any" permetrà conèixer les valoracions del jurat sobre la cura que tenen a cada poble o ciutat dels seus espais públics. Pel que fa a Tarragona, Elvira Vidal ha manifestat que després de diverses actuacions esperen incrementar el nombre de flors d'honor fins a quatre (el màxim són cinc).


"No ens ho plantegem com una competició, sinó com una motivació", han detallat. Aquesta serà la primera trobada després de la pandèmia en què no caldrà establir restriccions d'aforament i hi seran sis municipis nous. El manteniment de les jardineres o l'organització de jornades participatives amb diferents agents del municipi són alguns dels punts a tenir en compte en uns guardons que especialment es fixen en "el verd urbà" i no tant en els espais naturals.

 

Participació