1 de 10
AGENDA

Una desena de confessions religioses obriran de nou les seves portes als veïns de Tarragona

Sant Pere i Sant Pau celebra la seva pròpia festa intercultural

La presentació s'ha dut a terme aquest dimarts. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 4 d'octubre de 2022 a les 13:43 |
Un total de 24 actes per conèixer de prop més d'una desena de confessions religioses de tots els tipus. El dia 13 d'octubre comença un programa carregat de propostes en l'anomenada II Nit de les Religions, una proposta que ja té vagatge a Berlín i Barcelona i que a Tarragona se celebra per segon cop. Respecte a l'edició passada, l'organització ha inclòs més participants i ha allargat els dies per tal que les activitats no coincideixin i les comunitats puguin interactuar entre elles.

Amb la idea que les religions "són cultura" i que tenen dimensions "estètica, ètica i espiritual", no només els practicants de les diferents comunitats hi són convidats sinó que també hi ha opcions per als laics. De fet, segons han destacat aquest dimarts en roda de premsa, durant tots els actes està "prohibit fer proselitisme" per tal que tothom s'hi pugui sentir còmode.


Concretament, hi ha representants de la religió catòlica, evangèlica, ortodoxa, musulmana, el judaisme, el budisme, la comunitat sikh, l'espiritualitat laica, la teologia de l'alliberament, i altres propostes que conviuen a la ciutat. Les novetats són la presència de l'Església de Filadèlfia i la Comunitat bahà'í, mentre que un concert teatralitzat de l'Associació Estació Klezmer serà l'únic per al que caldrà pagar per accedir-hi, la resta són activitats gratuïtes. En la passada edició, prop de 2.500 persones segons l'Ajuntament van participar del programa, però aquest 2022 esperen "incrementar" l'afluència de veïns de la ciutat.

Per la seva banda, el barri de Sant Pere i Sant Pau, que també acull algunes de les activitats, ha organitzat la seva pròpia festa intercultural, a través de l'associació de veïns. Els dies 14, 15 i 16 hi haurà tallers de cuina, ball i jocs infantils, entre d'altres propostes.

 

Participació