1 de 10
ELECCIONS MUNICIPALS 2023

Rubén Viñuales defensa recuperar la figura del «sereno» en la visita de Salvador Illa a Tarragona

El cap de llista dels socialistes per als comicis del maig assegura que "ha arribat el moment de la Tarragona que pensa en gran"

Rubén Viñuales i Salvador Illa, al Teatret del Serrallo. | PSC
per Redacció, Tarragona | 3 d'octubre de 2022 a les 20:52 |
El cap de l'oposició i primer secretari del PSC, Salvador Illa, i el candidat a l'alcaldia de Tarragona i diputat al Parlament, Rubén Viñuales, han celebrat al Teatret del Serrallo, l'acte Diàlegs de la Tarragona del Futur. Viñuales hi ha defensat que "ha arribat el moment de la Tarragona que pensa en gran" i ha detallat que "és aquella que estima la seva cultura i el seu patrimoni, la que genera activitat econòmica sostenible i la que aposta pel talent, la tecnologia i el turisme".

Viñuales creu que "la seguretat serà un dels temes estrella de la campanya electoral:" "Si l'esquerra, si el PSC, no adopta un discurs clar en matèria de seguretat, regalarem el discurs a la ultradreta, amb conseqüències poc clares per la democràcia i per la ciutat".


L'alcaldable continua apostant per les patrulles amb motocicleta i a peu per crear una major sensació de seguretat als carrers de Tarragona; com també, la recuperació de la figura del sereno i de les comissaries mòbils de proximitat. El candidat del PSC ha defensat que a aquestes propostes se li han de sumar d'altres, com l'augment de la plantilla de la Guàrdia Urbana i la millora de les condicions laborals dels actuals treballadors i treballadores.

Pel que fa al repte de redactar un nou POUM, Viñuales creu que el futur pla urbanístic ha de preveure diferents espais de creixement per a facilitar habitatges d'obra nova i de protecció oficial per a les famílies més joves. El candidat socialista s'ha refermat en la proposta de connectar el centre amb els barris de Ponent, a través de grans zones verdes. A més, ha explicat la necessitat de reservar una part del sòl per a la instal·lació d'energies renovables, especialment la solar: "Tarragona ha d'iniciar els processos per a la creació d'una empresa municipal de serveis energètics. Com a capital que som, no podem quedar-nos enrere en la lluita contra el canvi climàtic".


"Des de Tarragona, tenim molt clar que per poder redistribuir la riquesa, hem d'aconseguir generar nova activitat econòmica per aconseguir nous llocs de treball de qualitat. Per això, proposem un impuls als polígons de la nostra ciutat per transformar-los en un parc tecnològic que, conjuntament amb la URV, siguin aquesta font de generació de prosperitat econòmica que necessita la ciutat", ha afirmat Viñuales.

El candidat socialista també aposta pel turisme com un dels altres motors econòmics: "El PSC vol que hi hagi un turisme de qualitat a la ciutat i, per això, proposem que sigui un dels motors econòmics de la ciutat no només durant els mesos d'estiu, sinó durant tot l'any. Ho farem apostant pel turisme esportiu, aprofitant les instal·lacions d'alt nivell que ens van deixar els Jocs Mediterranis, i, també, pel de negocis, donant-li un fort potencial al Palau de Fires i Congressos que actualment tenim desaprofitat".  

 

Participació