1 de 10
POLÍTICA

El comiat del cap «impecable» de l'oposició

Andreu Martín es va convertir en regidor del PSC al ple de Reus el 2011, i el 2019 va ser el cap de llista socialista

Martín, en una imatge d'arxiu, durant una entrevista concedida a Reusdigital.cat | PSC Reus
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 3 d'octubre de 2022 a les 20:39 |
La renúncia d'Andreu Martín com a alcaldable del PSC Reus a les municipals de 2023, feta pública aquesta tarda de dilluns, suposa un altre comiat de magnitud a la política local. Després de l'anunci del batlle, Carles Pellicer, en què va confirmar que no es presentaria a la reelecció, ara és el cap de l'oposició qui ha optat, per motius personals, no concórrer als comicis al capdavant de les files socialistes. 

En la seva etapa com a portaveu del PSC, en especial durant l'últim mandat, Martín ha reiterat sovint que la seva ha estat una aposta per "construir una alternativa" als últims governs que han gestionat el consistori reusenc, precisament liderats per Pellicer. El seu relleu a la llista socialista com a alcadable, Sandra Guaita, ha agraït la tasca de Martín a l'oposició. "Ha estat impecable", ha indicat. La diputada al Congrés ha dibuixat també una línia continuista a l'horitzó del PSC Reus, ja que el projecte de ciutat de tots dos "és compartit", tal com ha explicat. 


Onze anys de regidorEl comiat de Martín, per motius personals, suposa la fi d'un camí que el va dur al ple fa 11 anys, com a regidor del PSC, en quart lloc de la llista. A les eleccions de 2015, va ocupar el tercer lloc, amb Francesc Vallès i Núria Borrell als números 1 i 2, respectivament. Un cop van deixar el seu lloc, el novembre de 2016, va esdevenir portaveu del grup municipal el gener de 2017, a l'oposició. El van acompanyar Sandra Guaita, Ana Martínez i Carmina Pozuelo (als comicis anteriors els socialistes havien obtingut quatre regidors). 


Consolidat al capdavant del grup municipal socialista, Martín va liderar la llista del PSC a les eleccions de 2019, tot aconseguint passar dels quatre regidors de 2015 a la mitja dotzena. Durant els dies de negociació postelectoral es va plantejar, des d'alguns entorns, la possibilitat d'una aliança amb Esquerra i la CUP per construir una alternativa a l'alcalde, Carles Pellicer. Finalment, aquesta no va prosperar i els socialistes van romandre a l'oposició, com el grup més nombrós (en el mandat anterior Cs també tenia quatre regidors i farà quatre anys en va aconseguir tres). 

En l'actual mandat, tot i ser a l'oposició, el PSC Reus ha donat suport al govern a l'hora de tirar endavant diversos projectes de ciutat, el que ha permès desencallar l'estació de Bellissens, o l'estació intermodal. Va ser a principis de juny quan la militància local va tornar a fer confiança a Martín, proclamat per tant l'alcaldable de la formació a la cita electoral de l'any que ve. Com ja va passar el 2019, la seva va ser l'única candidatura que es va presentar a les primàries internes. Al juliol, i en un acte al barri Fortuny, va apuntar que "és el nostre moment" en al·lusió a l'oportunitat que al seu parer tenen els socialistes reusencs de ser la llista més votada pels electors, en uns mesos. 


Nascut el 1965, i llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha exercit la docència i és el director de l'institut Domènech i Montaner. És vinculat al teixit local a través de la seva adhesió a entitats diverses. 

També us pot interessar:
 
Participació