ELECCIONS MUNICIPALS 2023

La FUPS i el PSC formalitzen la seva coalició electoral per al 2023 a Salou

L'alcalde Pere Granados en serà el cap de llista

Pere Granados, alcalde de Salou. | Jonathan Oca
per Redacció, Tarragona | 2 d'octubre de 2022 a les 08:55 |
L'alcalde de Salou, Pere Granados, serà el cap de llista de la coalició electoral entre el PSC i la Formació Unitat Per Salou (FUPS). La fuga de militants socialistes arran de les notícies que apuntaven en aquest sentit no ha evitat que finalment ahir dissabte s'acabés signant el pacte entre dos partits que ja porten dos mandats governant junts.

La nova candidatura s'anomenarà Sumem per Salou-PSC i té fixat ja qui serà el segon de la llista: Yeray Moreno, l'actual regidor de Serveis Econòmics i militant del PSC. L'acord el van signar la presidenta de la FUPS, Júlia Gómez Mesonero, i el mateix Yeray Moreno (PSC).


Tot plegat succeeix després que aquest passat estiu diferents afiliats socialistes es donessin de baixa quan es van assabentar que la direcció nacional del partit havien ofert el lideratge de la llista socialista a Pere Granados. Fins i tot l'agrupació local s'havia posicionat en contra de la coalició. Darrere d'aquest moviment, hi hauria hagut un sondeig que indicaria que la llista conjunta permetria conservar quatre anys més el govern a Salou i sumar majoria absoluta. Per contra, els socialistes no guanyarien els comicis si concorreguessin per separat.

La incògnita ara és de quina manera es reestructurarà l'antic aliat de la FUPS, l'espai postconvergent. I és que la trencadissa primer entre Convergència i Unió i després entre Junts i el PDeCAT ha debilitat el domini municipal d'aquest espai sobretot als municipis on l'independentisme no és majoritari.

 

Participació