INDÚSTRIA

El PSC reclama al govern de Tarragona que convoqui el Protocol d'olors

La portaveu socialista denuncia que fa més d'un any que no es convoca

Sandra Ramos, portaveu del PSC a l'Ajuntament de Tarragona. | Josep M. Llauradó
per Redacció, Tarragona | 29 de setembre de 2022 a les 14:53 |
El PSC ha reclamat aquest dijous al govern de Tarragona la convocatòria del Protocol d'Olors. Aquest és un grup de treball format per l'Ajuntament, el Port i l'AEQT que té com a objectiu monitoritzar, analitzar i resoldre els diferents casos de males olors a Tarragona.

La portaveu del grup municipal, Sandra Ramos, denuncia que fa més d'un any que el govern municipal no convoca aquest Protocol d'Olors: "En les últimes hores, hem vist com Ricomà lamentava la manca d'informació de la Generalitat davant els darrers episodis de males olors. El que li demanem és que com a alcalde actuï i convoqui el Protocol d'olors, el qual fa més d'un any que no el convoquen".


En el grup de treball del Protocol d'olors, s'expliquen les monitoritzacions dels diferents episodis a través de l'aplicació Nasapp. Aquest aplicatiu, impulsat des de l'any 2010 per l'AEQT i que desenvolupa el centre tecnològic Eurecat, geolocalitza el punt en què es troben els informants en el moment de registrar una mala olor.

A partir d'aquests registres, complementant-los amb les rondes de monitorització d'olors que executen periòdicament els bombers del Parc Químic i amb l'anàlisi de les dades meteorològiques, es pot plantejar la hipòtesi de l'origen de la mala olor.

 

Participació