1 de 10
CASTELLERS

Castellers d'altres colles tarragonines es posaran la samarreta dels Xiquets del Serrallo pel Concurs de dissabte

L'agrupació del barri mariner és l'única representant del Camp de Tarragona en aquesta primera jornada del cap de setmana

Un assaig dels Xiquets de Serrallo. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 28 de setembre de 2022 a les 08:00 |
Assaig extra aquest dimecres al local dels Xiquets del Serrallo. A banda dels assajos previs habituals -dimarts i divendres-, la colla del barri mariner de Tarragona es pren el Concurs de Castells amb una motivació afegida. L'objectiu és aconseguir "la millor actuació de la nostra història". Ho diu el seu cap de colla, Nil Martínez, que explica que membres de colles castelleres de Torredembarra, de Vila-seca, de Reus o de Sant Pere i Sant Pau ja s'hi han posat en contacte per donar-los un cop de mà i fer que hi hagi el màxim nombre de camises i samarretes blaves a la Tàrraco Arena Plaça.

El Concurs de Castells celebra aquest 2022 la seva 90a edició i ho fa amb la pausa de 2020, obligada per la pandèmia. Tot i que algunes colles no estan travessant el seu millor moment a causa d'aquest impàs, d'altres estan experimentant un repunt en l'assistència a les seves activitats. L'entitat serrallenca, de fet, va ser la colla protagonista de la diada de la Mercè a Tarragona, amb el seu 25è pilar caminant consecutiu. Amb aquests ànims, es plantegen ara afrontar una "gamma alta de 7 i el 3 de 8" com a màxim repte pel Concurs.


La millor diada dels Xiquets del Serrallo es va produir el 19 d'agost de 2015 (Sant Magí), amb un 5 de 7, un 7 de 7 i un 2 de 7. Ara, però, volen superar-ho "somiant" amb tornar a fer aquest 2 de 7 que darrerament se'ls resisteix. "La idea és sortir de 5 de 7 i en segona ronda provar un 3 de 8", explica Martínez, que es mostra il·lusionat donat que també comptaran amb algunes mans provinents de les colles "filloles" com són la d'Andorra i la de Mallorca.

La del Serrallo és, de fet, l'única agrupació del Camp de Tarragona que competirà en la jornada de dissabte. De les 17 colles participants, només 4 són de l'anomenada Zona Tradicional -juntament amb els Xicots de Vilafranca, els Bordegassos de Vilanova i els Nens del Vendrell-. En canvi, diumenge són 8 de 12.


L'ascens de colles com els Moixiganguers d'Igualada o els Xiquets de Reus a la jornada de diumenge -juntament amb l'estat precari d'algunes de les que sí que hi seran dissabte- deixa tocada la primera jornada d'aquest cap de setmana casteller. La Tàrraco Arena Plaça no olorarà, segons sembla, cap construcció de nou pisos, i són els Castellers de la Vila de Gràcia els que parteixen des de l'inici amb el paper de favorits, amb alguns castells de 8 en cartera. També captaran totes les mirades els Castellers de Sant Cugat, els Gausacs, i els Marrecs de Salt, que a l'edició de 2018 van competir a la jornada de diumenge del Concurs.

L'espectacle casteller més gran del món -que ja va tenir un aperitiu el passat diumenge- començarà dissabte a dos quarts de cinc de la tarda. L'endemà serà el dia gran i, des de l'òptica tarragonina, amb un protagonista ben clar: la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, que obrirà a les 10 del matí l'ordre d'actuació.


 

Participació