1 de 10
URBANISME

Inauguren la plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau ja remodelada

L'obra ha costat 425.000 euros

La inauguració de la plaça Catalunya, a Sant Pere i Sant Pau. | Tjerk van der Meulen
per Redacció, Tarragona | 26 de setembre de 2022 a les 20:50 |
Aquest dilluns s’ha inaugurat l’obra de rehabilitació de la plaça Catalunya al barri de Sant Pere i Sant Pau. Es tracta d’un projecte que ha tingut un pressupost total de 425.000 euros (IVA inclòs). La plaça Catalunya és la plaça de la primera promoció del barri de Sant Pere i Sant Pau, que aquest any celebra el seu 50è aniversari. Després de cinc dècades, segons l'Ajuntament de Tarragona calia posar la plaça al dia per tal d’adequar-la a les necessitats actuals.

Amb la reforma, vianants es converteixen en els protagonistes de la plaça. Per aconseguir aquest objectiu, la reforma ha comportat diferents actuacions amb l’objectiu de pacificar el trànsit a l’entorn de la plaça. En aquesta línia, s’han creat passos elevats de connexió amb els accessos rodats al voltant de la plaça, així es facilita el pas dels vianants i s’obliga als vehicles a moderar la velocitat. També s’ha prohibit el pas de vehicles pel vial situat a nord-oest, deixant-lo només apte per al pas de serveis, d’aquesta manera, s’evita que s’utilitzi la plaça com una gran rotonda. Finalment, s’ha reduït el nombre d'aparcaments a la plaça i per tant la densitat de vehicles, en favor d'espai de vianants de qualitat.


A més també s’ha incorporat un espai arbrat, que trenca amb l’antiga plaça dura i permet gaudir d’ombra. De fet, s’han plantat una àmplia varietat d’arbres com pruneres, palmeres Washingtònies, acàcies, pebrers bords, pollancres, tipuanes tipu, que ompliran la plaça de confeti vegetal, la tyla platyphyllos o plataners, així com arbustos com espígol, farigola, romaní, entre d’altres.

Finalment, s’han esvaït les barreres arquitectòniques de l’antiga plaça. A més, amb la reforma de l’espai de joc, s’han incorporat propostes inclusives per als infants. S'han buscat propostes que fomenten la participació individual i col·lectiva: jocs clàssics, durables, de línies senzilles.
Participació