METEOROLOGIA

Tarragona, inundada per Santa Tecla

Carrers i edificis, plens d'aigua per una forta tempesta

El Serrallo, totalment inundat, al pont de la Petxina. | Josep M. Llauradó
per Redacció, Tarragona | 23 de setembre de 2022 a les 17:52 |
La ciutat de Tarragona està vivint des de primera hora de la tarda una pluja intensa que ha provocat diverses inundacions en diferents punts. Sant Pere i Sant Pau, el Serrallo, el barri del Port o fins i tot la Part Alta han experimentat episodis de grans concentracions d'aigua, en una tarda que s'havia de caracteritzar per imatges molt diferents. I és que la professó del Braç de Santa Tecla era una de les cites més esperades després de dos anys de pandèmia i restriccions, i a partir d'un quart de set de la tarda s'havia d'iniciar una cita ineludible per als més devots de la patrona de Tarragona, finalment suspesa.

Les imatges de carrers inundats han omplert les xarxes socials. La tempesta ha afectat no només els vehicles que circulaven pels carrers, sinó també alguns edificis, amb els baixos inundats. És el cas, per exemple, d'Urgències a l'Hospital Santa Tecla.


L'aigua ha provocat inundacions al pati de l'escola del Miracle i ha arrossegat molts cotxes al barri de l'Arrabassada. Una altra conseqüència és que el cabal del riu Francolí ha crescut de forma considerable, per bé que sembla que no ha desbordat.

L'Ajuntament calcula que l'aigua que ha caigut supera els 100 litres per metre quadrat, i indica que això ha provocat inundacions a diferents zones de la ciutat com la Part Baixa, l'entorn de la N-340 als barris de Ponent, el tram baix de l'avinguda Països Catalans a Sant Pere i Sant Pau i els passeigs i accessos a les platges de la ciutat.


En l'àmbit de la xarxa viària, ha calgut tallar la N-340 i l'AP-7 a Vila-seca per inundacions i a la mateixa AP-7 hi ha diversos trams afectats per bassals. També estan afectades la C-32 al Vendrell, la N-340 a Coma-ruga i l'A-2 a Sant Joan Despí.

També han sofert les conseqüències de la pluja els trens, i han resultat afectades les línies R17 de Rodalies i RT2 entre Tarragona i Port-Aventura per manca de tensió a la catenària. S'ha establert un servei alternatiu per carretera.


Els Bombers han rebut fins a dos quarts de set de la tarda 94 avisos a la Regió d'Emergències de Tarragona arran de la tempesta. 73 provenien de Tarragona ciutat, però també n'hi ha hagut a Altafulla (4) i Reus (5).

El telèfon 112 ha atès 478 trucades fins a les set de la tarda relacionades amb 287 incidències derivades de les pluges. 322 trucades s'han fet des de Tarragona ciutat, 37 des del Catllar i 22 des de Reus.

 

 

Participació