AGENDA

La previsió de pluges altera la diada castellera de la Mercè a Tarragona, que serà d'una sola ronda

Les quatre colles de Tarragona han optat per la prudència

Tarragonins esperant a la plaça de la Font a què se celebrés la diada castellera de Santa Tecla, amb els paraigües oberts. | Cedida
per Redacció, Tarragona | 24 de setembre de 2022 a les 13:01 |
El comunicat que l'Ajuntament de Tarragona ha fet públic aquest dissabte a quarts de dotze del migdia ha estat un gerro d'aigua freda per a la ciutat. I és que els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo han consensuat reduir la diada de la Mercè a una sola ronda per la previsió de pluges per aquesta tarda. D'aquesta manera, les quatre colles han optat per prioritzar els pilars caminant, tret característic de la diada a la capital de comarca i província.

La mesura extraordinària contempla que aquesta única ronda sigui la d'aquest dissabte i que s'avanci l'hora d'arrencada a les 12:00 del migdia, en comptes de les 13:00 de la tarda com estava previst, per mirar d'esquivar la inestabilitat. Posteriorment, tal com és tradició el dia 24 a Tarragona, les quatre colles provaran de fer baixar caminant un pilar des de les escales del pla de la Seu fins a la plaça de la Font. I és que si bé és cert que tant la Colla Jove com els Xiquets ja han aixecat castells en aquesta Santa Tecla, amb la diada del Primer Diumenge, no és el cas dels de Sant Pere i Sant Pau i del Serrallo, que no hi són convidats. 


La situació a la qual s'ha arribat potser es podria haver intuït aquest divendres al migdia, quan s'havia de celebrar a la plaça de la Font la diada castellera amb les colles, que es van citar a l'hora acordada, però que a causa dels xàfecs -que van espatllar les primeres construccions- temien el pitjor. Centenars de persones es van mantenir a l'espera amb els seus paraigües, en unes festes marcades pel retorn a la normalitat. Justament fa un any, la diada es desenvolupava encara amb restriccions per la Covid-19.

La gent no volia abandonar la plaça i tenia la mirada fixada en l'Ajuntament, on havien buscat refugi els castellers. Les notícies arribaven amb compta-gotes i, finalment, les colles van decidir el que era inevitable: les celebracions quedaven suspeses. Avui, la decisió s'ha fet ferma, però amb la bona nova que, almenys, els tarragonins i tarragonines gaudiran d'una última ronda. Amb el permís de la tempesta.


 

Participació