METEOROLOGIA

Perilla Santa Tecla: alerta per forts aiguats a Tarragona

Protecció Civil activa en alerta el pla Inuncat davant la possibilitat d'inundacions

Tarragonins esperant a la plaça de la Font a què se celebrés la diada castellera de Santa Tecla, amb els paraigües oberts. | Cedida
per Redacció, Tarragona | 23 de setembre de 2022 a les 13:06 |
Aquest no serà el millor cap de setmana de Santa Tecla de la història. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat una alerta de perill alt per intensitat de pluja de cara al vespre d'aquest divendres. Els forts aiguats s'allargaran fins a la matinada del dissabte.

El litoral i prelitoral de les comarques barcelonines serà la zona més afectada pels temporals. Així, s'espera que la festa major de la capital d'enguany quedi passada per aigua. Les comarques amb el perill més elevat de xàfecs són el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Penedès, però també al Tarragonès.

En aquestes zones, les precipitacions poden ser molt abundants. En només mitja hora, les acumulacions poden superar els 40 litres per metre quadrat. Protecció Civil ja ha activat en alerta el pla Inuncat per possibles inundacions en aquests punts.

A Tarragona, aquest divendres al migdia s'ha ennuvolat el cel i fins i tot ha començat a ploure tímidament. Si bé els actes del matí s'han pogut celebrar sense impediments, a la 1 del migdia havia de començar la diada castellera. Les quatre colles locals han decidit prorrogar-ne l'inici mitja hora, mentre centenars de tarragonins esperaven la decisió final. Un cop transcorreguda una hora, les colles castelleres han decidit suspendre la diada.

Altres notícies que et poden interessar
 

 

Participació