1 de 10
SEGURETAT CIUTADANA

​La Generalitat instal·larà dues sirenes de risc químic a Reus

S’ubicaran a la zona del Mercat del Camp i a l’entorn del Tecnoparc, donant cobertura al sud de la ciutat

Les sirenes s'instal·laran a la zona sud de la ciutat | Cedida
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 15 de setembre de 2022 a les 14:10 |
Reus comptarà amb dues sirenes per avisar la ciutadania en cas de risc químic. El Departament d’Interior ha adjudicat el contracte de desplegament del sistema d’avisos que col·locarà diversos sistemes d’avís de risc químic al territori. El projecte preveu la instal·lació de dues sirenes al terme de Reus i una altra a Salou.

El projecte té un termini d'execució de quatre mesos


Aquests dispositius donaran cobertura a la zona sud de la ciutat, la que té un risc químic "més alt", després de les reclamacions per part de la ciutadania i l’equip de govern municipal, que consideren “insuficients” les mesures de prevenció actuals. Segons la regidoria de seguretat del consistori, Dolors Vázquez, “cal tenir mesures de comunicació directes amb la ciutadania i continuarem treballant per ampliar-les”. 

El contracte, competència del Departament d’Interior, ja està adjudicat amb un pressupost de 275.000 euros que engloba fins a 11 sirenes i compta amb un termini d’execució de quatre mesos. L’Ajuntament de Reus i la Direcció General de Protecció Civil estan en contacte per trobar l’emplaçament definitiu, segons s'ha apuntat aquest dijous. Les sirenes es poden instal·lar a les cobertes dels edificis o sobre una columna de 12 metres d’alçada. 


El projecte de la instal·lació de les sirenes es va anunciar fa uns mesos i s’havia previst que poguessin estar en funcionament durant el primer semestre d’enguany.  

Participació