1 de 10
FESTES

La Crida dona el tret de sortida definitiu a Santa Tecla

S'obre el sorteig de dues invitacions per gaudir de les diades castelleres i de la tanda de lluïment del Seguici des del balcó municipal

La Crida de 2021. | Josep M. Llauradó
per Redacció, Tarragona | 15 de setembre de 2022 a les 00:01 |
Com mana la tradició, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, convida a la ciutadania a participar de la festa gran de la ciutat amb la Crida, un acte que enguany presenta un nou format. Aquest dijous, a partir de les 7 del vespre, la plaça de la Font serà l'escenari principal dels homenatges a la Perpetuadora i a les Tecleres i Teclers d'Honor, mantenint el ritual al balcó del Palau Municipal pel que fa al toc d'obertura, la Crida i l'encesa de la primera tronada de la Festa Major.

Després del toc d'obertura de la Cobla de Ministrers del Consell Municipal des del balcó, un acte protocol·lari a l'escenari de la plaça, es farà l'homenatge a la Banda Unió Musical de Tarragona com a Perpetuadora de les festes per la seva contribució i paper en la vida cultural i social de la ciutat des del 1993. Alhora es farà s'homenatjarà a les Tecleres i Teclers d'Honor. En acabar, l'Esbart Santa Tecla faran el Ball d'Homenatge i s'obsequiarà els assistents amb la postal número 33, dedicada enguany al Braç de Santa Tecla.


Seguidament, a dos quarts de vuit, des del balcó de l'Ajuntament es farà el segon Toc de Crida que anunciarà que és festa major abans que l'alcalde cridi el "Visca Santa Tecla!" a tota la ciutat. Finalment, l'alcalde i la Perpetuadora encendran la metxa dels catorze morters, que enguany simbolitzen una festa de durada especial, i la primera Tronada a càrrec de la Pirotecnia del Mediterráneo, guanyadora del Concurs Internacional de Focs Artificials 2022.

Alhora, el balcó del Palau Municipal torna a oferir algunes de les localitats als tarragonins i tarragonines, en aquest cas el dia 18 amb la diada castellera del primer diumenge, el dia 23 amb la tanda de lluïment del Seguici i la diada castellera de Santa Tecla. Així, doncs, es podrà participar en el sorteig omplint un formulari al web municipal i la persona guanyadora obtindrà dues invitacions. El sorteig es farà el dia 16 de setembre a les 10 del matí i l'Ajuntament es posarà en contacte amb les persones premiades, que hauran d'acreditar-se.

 

La Crida de Santa Tecla de 2021. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació