1 de 10
POLICIAL

S'incrementen en més d'un 70% els fets delictius a Valls des de principis d'any

L'Ajuntament tapia 270 immobles al centre històric per evitar ocupacions des del 2019

Els responsables dels Mossos d'Esquadra, de la Guàrdia Civil i la Policia Local de Valls, en la Junta de Seguretat Local de Valls, presidida per l'alcaldessa Dolors Farré i la delegada del Govern, Teresa Pallarès. | Mar Rovira/ACN
per Redacció, Tarragona | 12 de setembre de 2022 a les 15:01 |
Els fets delictius a Valls s'han xifrat en 950 des del gener fins al juliol d'aquest any. Són 398 més respecte al mateix període de l'any 2019 i això suposa un increment de més del 70%. Aquesta és una de les principals dades de la Junta de Seguretat Local celebrada aquest dilluns al municipi. Els Mossos d'Esquadra han indicat que els furts i les estafes són els delictes que han crescut més en els últims set mesos i que l'efectivitat en la resolució policial s'ha xifrat en un 33%.

També han augmentat els robatoris amb violència i s'han detingut dotze persones per delictes contra la salut pública. A banda, tant l'Ajuntament com particulars, han tapiat uns 270 immobles, principalment del centre històric, des de 2019, per evitar les ocupacions.


L'inspector de l'àrea bàsica de l'Alt Camp dels Mossos d'Esquadra, Javier Bas, ha afirmat que els fets delictius de les darreres setmanes a la ciutat han provocat que tots els cossos policials estiguessin "molt alerta". Amb tot, ha assegurat que els robatoris a l'interior de domicilis, a la via públic, així com els robatoris de vehicles o bé els delictes de conducció temerària - que han generat malestar entre els veïns-, "no són les tipologies més greus". Segons ha detallat el responsable de la policia catalana, els delictes que s'han incrementat més en els últims set mesos són els furts i les estafes, en concret, les associades a la compravenda per Internet.

"Policialment, el que ens preocupa i els esforços van encaminats a aquelles tipologies que generen més inseguretat com poden ser els robatoris a interiors de domicili o els robatoris amb violència en via pública, malgrat que en nombre de fets no han incrementat tant", ha indicat Bas. Pel que fa als robatoris amb violència, també han augmentat respecte al 2019 i han estat a conseqüència d'un episodi de robatoris a diverses benzineres. Així mateix, Bas ha explicat que han detingut dotze persones en operatius antidrogues respecte a les dues que van arrestar l'any passat.


Entre els mesos de gener i juliol d'aquest any, les detencions han crescut en un 30%. "La resolució policial és manté en un terç, és una dada estàndard, però en una ciutat com Valls qualsevol increment per petit que sigui percentualment és altíssim", ha destacat Bas. A la vegada, també ha dit que Valls se situa per primera vegada un punt per sobre de la mitjana en delictes per 1.000 habitants de Catalunya. "La nostra feina no es basarà en aquesta dada, treballem la gent, el ciutadà i per millorar la seva qualitat de vida", ha afegit.

Uns 300 habitatges tapiats al centre històric


Per la seva banda, l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha recalcat que l'equip de govern treballa de forma transversal, des de l'àmbit dels serveis socials a l'urbanístic, per capgirar aquestes xifres de fets delictius al municipi. Entre les actuacions que s'estan fent, la batllessa ha remarcat que s'han tapiat 270 habitatges en 38 carrers, majoritàriament del barri Antic, entre l'Ajuntament i els propietaris dels immobles. D'aquesta manera, es vol evitar que hi hagi ocupacions. "Continuarem treballant per revertir aquesta situació, hi ha moltes línies obertes, i ens en sortirem", ha sostingut Farré.

 

Participació