1 de 10
CASTELLERS

Els verds i la Vella recuperen per Sant Fèlix el 3 de 10 i la torre de 8 neta

Els Minyons completen la tripleta màgica mentre que la Joves carrega el 5 de 9

Torre de 8 neta carregada per la Colla Vella dels Xiquets de Valls a Sant Fèlix 2022. | Gemma Sánchez/ACN
per Redacció, Tarragona | 30 d'agost de 2022 a les 17:54 |
Els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls han plantat aquest dimarts dues de les grans construccions pendents des que l'activitat ha tornat a les places després de la Covid. A la primera diada de Sant Fèlix celebrada amb normalitat, els Verds han carregat el 3 de 10 amb folre i manilles. La construcció, fortament aclamada, s’ha ensorrat després de fer l’aleta. Els locals han completat la diada amb tres gamma extra més: el 5d9f, el 2d9fm i el p8fm. Al seu torn, la Vella ha coronat la torre de 8 neta, coneguda com a bèstia indomable, que ha estat ovacionada per tota la plaça. Els Minyons de Terrassa han completat la tripleta màgica mentre la Joves ha carregat el 5d9f i el p8fm com a construccions més destacades.

Els Verds han obert plaça jugant-ho tot al 3 de 10 amb folre i manilles. La colla local ha defensat la gran construcció amb solvència, però ha acabat fent llenya en el moment de ser descarregada. Per la seva part, la Joves ha iniciat la seva actuació amb un sòlid 3 de 9 folrat, que ha descarregat sense complicacions. L'altra colla vallenca, la Vella, ha apostat per alçar el 2 de 9 amb folre i manilles, però s'ha ensorrat just en el moment que havien decidit desmuntar-lo. Al seu torn, els Minyons han carregat el 3 de 9 amb folre i manilles.


A la segona ronda, just complint la primera hora d'actuació, els Verds han completat el 5 de 9 amb folre. Els locals han defensat la construcció estoicament per aconseguir descarregar-la, fita que ha generat forts aplaudiments a tota la plaça, plena amb més de 5.500 espectadors. La mateixa carta ha jugat la Colla Joves, que ha carregat el castell de forma molt treballada però ha acabat fent llenya a l'hora de descarregar-lo.

Al seu torn, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha descarregat el 3 de 9 amb folre. Ha estat el seu primer castell de la jornada, després d'haver desmuntat i fet llenya amb la torre de 9 durant el tram inicial de la diada. Els Minyons, per la seva part, han descarregat un sobri 4 de 9 sense complicacions.

 

3 de 10 amb folre i manilles carregat pels Castellers de Vilafranca a la diada de Sant Fèlix 2022. Foto: Gemma Sánchez/ACNJa en tercera ronda, els Verds han coronat la torre de 9 amb folre i manilles, que ha quedat a un pas de ser descarregada. La construcció s'ha ensorrat quan sortien els últims membres del tronc. Després que la Joves hagi perdut ronda en desmuntar el 4 de 9 un cop havien sonat gralles, la plaça ha emmudit davant la Torre de 8 neta de la Vella.


La construcció dels rosats s'ha alçat amb fermesa, però s'ha trencat poc després que l'enxaneta hagi fet l'aleta. Haver carregat la coneguda com a bèstia indomable ha despertat una sonora ovació de tots els assistents a la diada. Els Minyons han tancat ronda amb el 5 de 8, una catedral que han completat amb seguretat i ha convertit els malves en l'única colla que ha descarregat totes les construccions d'aquest 30 d'agost.

En quarta ronda, els Verds han estat els únics en alçar pilar de mèrit, amb un espadat de 8 amb folre i manilles que ha permès a la colla completar una jornada plena de gammes extra. Al seu torn, la Joves i la Vella han aprofitat aquest últim torn per completar, totes dues, el 4 de 9 folrat. Per últim, a tocar de les quatre hores de diada, la Joves ha carregat el pilar de 8 amb folre i manilles -el primer cop que la colla l'assoleix després de la Covid- mentre la Vella ha completat el pilar de 7.

 

Participació