TRADICIONS

L'aigua de Sant Magí ja és a Tarragona

Milers de persones han omplert la Part Alta i el centre de la ciutat per rebre la comitiva

Els pilars de les colles castelleres, en l'arribada de l'aigua al portal del Carro. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 18 d'agost de 2022 a les 20:57 |
La ciutat de Tarragona ha rebut aquest dijous 18 de juliol, com és tradició, l'aigua provinent de Sant Magí de la Brufaganya. Des de les sis de la tarda, la comitiva que l'ha anada a buscar a la Conca de Barberà ha pogut repartir tal com és habitual les seves fulles d'alfàbrega.

Milers de persones s'han llençat al carrer al llarg de tot el recorregut, especialment a la Part Alta, on entre la plaça de la Font i el portal del Carro hi havia un riu de gent. A les escales del pla de la Seu, centenars de persones esperaven poder gaudir de nou del seguici amb els gegants, els nanos i els balls de bastons.


En arribar al carrer de les Coques, les quatre colles castelleres de la ciutat han aixecat els quatre pilars de benvinguda, simbolitzant la tornada a la normalitat també en les festes populars. Sense distàncies, ni restriccions d'aforament, els ciutadans i els membres de les entitats han pogut honorar el seu patró i l'aigua beneïda.

D'aquesta manera, ara ja sí, s'ha donat el tret de sortida als actes més tradicionals de la festa major petita. A banda de la Remullada a la plaça del Rei i la revetlla a la plaça de la Font, aquest dijous a la nit, el programa inclou el repartiment en càntirs de l'aigua de Sant Magí des del mateix portal del Carro i també des de Bonavista i el barri del Pilar, al llarg de tot el divendres. A les onze, se celebrarà la missa solemne i una hora més tard començarà la diada castellera, a la plaça de les Cols. Ja al vespre, a les set, començarà l'anada a professó amb el seguici de Sant Magí i a les nou es farà la tanda de lluïment a la plaça de la Font.

 

 

Participació